REMEDIUL LUI DUMNEZEU PENTRU DEPRESIE

„Pentru ce te mâhnești, suflete, și gemi înăuntrul meu?” (Psalmul 43:5)

Potrivit Registrului de consiliere, una din 10 persoane este afectată de depresie într-un moment anume al vieții, cu până la de 10 ori mai mulți oameni care suferă de depresie acum decât în anul 1945. Și majoritatea dintre ei nu vor să apeleze la asistență pentru că au impresia că depresia este o slăbiciune personală.

Trebuie să facem o distincție importantă aici.

Dacă ești clinic deprimat, lucrul acesta se poate datora unui dezechilibru din organism și doctorul te poate ajuta.

Dar Biblia are remediul lui Dumnezeu pentru depresie. Dacă te simți trist sau neajutorat, Biblia îți oferă înțelepciune ca să știi cum să-ți revii. Situația ta nu se poate rezolva cu câteva clișee sau cu o prelegere motivatoare din partea unui prieten. Ceea ce îti trebuie este „înțelepciunea care vine de sus” (lacov 3:17).

După ce a chemat foc din cer, llie „a șezut sub un ienuper, și dorea să moară” (1 Împărați 19:4). Din fericire, el a apelat la sursa corectă. „Și iată, l-a atins un înger și i-a zis: „Scoală-te” (1 Împărați 19:5).

Poate Dumnezeu nu-ți va trimite un înger, dar îți va răspunde, te va ridica si te va restaura. Psalmistul a spus: „Pentru ce te mâhnești, suflete, și gemi înăuntrul meu? Nădăjduiește în Dumnezeu, căci iarăși ÎI voi lăuda: El este mântuirea mea și Dumnezeul meu.”

Cu cine vorbește împăratul David? Cu el însuși! Mai întâi a vorbit cu Dumnezeu despre problema sa; asta facem de obicei în rugăciune. Apoi L-a ascultat pe Dumnezeu referitor la problema sa; asta facem când citim Scripturile si când rostim Cuvântul lui Dumnezeu peste viețile noastre. Această strategie dă roade. A dat roade pentru David, și va da și în cazul tău.

coordonatori Bob & Debby GassCategories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: