LUPTĂ-TE PENTRU CĂSNICIA TA!

„Este slobodă să se mărite cu cine vrea; numai în Domnul.” (1 Corinteni 7:39)

Biblia ne învață că temelia unei căsnicii fericite nu este doar să împărți același pat în fiecare noapte, cu soțul sau soția ta, ci să împărtășești aceleași valori si idealuri în fiecare zi. Fără acestea, va fi ca și cum voi doi v-ați vorbi în limbi străine.

Acum, nu veți fi de acord unul cu celălalt de fiecare dată și trebuie să accepți lucrul acesta. Dar dacă dorești să ajungeți la aceeași destinație, trebuie să vă ghidați după aceeași hartă.

Asemănător construirii unei case, trebuie să porniți de la un plan stabilit de comun acord. După o vreme, veți descoperi că numai intimitatea fizica nu ajunge. Poate vă va ajuta să treceți noaptea cu bine, dar este nevoie de o prietenie autentică si de o credință comună în Dumnezeu ca să puteți trece cu bine peste ani.

Vorbim aici despre soți și soții care comunică fără cuvinte pentru că viețile lor sunt guvernate de aceleași scopuri si principii. Si când vor apărea problemele, și acestea vor apărea inevitabil, ei caută soluții din aceeași sursa – de la Dumnezeu.

Când viața în grădina Edenului s-a terminat pentru Adam si Eva, ei au venit înaintea lui Dumnezeu împreună pentru că amândoi aveau o relație cu El. La urma urmelor, cum puteți corecta o problemă, când unul dintre voi nu crede că există o problemă?

Adevărata intimitate vine atunci când relația intimă s-a terminat și când angajamentul este mai puternic ca niciodată. Această intimitate îți permite să fii cu cineva fără să trebuiască să-l impresionezi. Un autor o spune în felul următor: „Când știm că suntem iubiți datorită a ceea ce suntem, devenim mai sănătoși la minte și mai intimi în exprimare. Suntem eliberați de teama de respingere și de anxietatea că trebuie să îndeplinim ceva.” Deci, luptă-te pentru căsnicia ta!

coordonatori Bob & Debby GassCategories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: