ÎN PUSTIE CU UN SCOP PRECIS

„Și a zis: „Pe care drum să ne suim?” loram a zis: „Pe drumul care duce în pustia Edomului.(2 Împărați 3:8)

Iudeii au descoperit că drumul spre Țara Promisă trecea prin pustie, pentru ei. Un învățător biblic se referă la această pustie ca la „câmpul de sacrificiu al lui Dumnezeu.” El spune:

„În experiențele pustiei, lucrurile care te fac să te împiedici în umblarea ta cu Dumnezeu pot muri. Acolo, El îi separă pe cei care doresc o relație superficială de cei care tânjesc să-L cunoască pe Dumnezeu îndeaproape. E locul în care înveți să te bazezi pe credință și să arunci asupra Lui toate grijile tale pentru că nu ai pe nimeni altcineva la care să apelezi. E locul în care Dumnezeu spune: „În sfârșit ai ajuns acolo unde doresc să fii.”

Uneori El te va conduce spre pustie brusc. Acest lucru se întâmplă atunci când încearcă să-ți capteze atenția și să vorbească cu tine despre o chemare pe care a pus-o în viața ta și până acum nu ai avut timp să asculți. Dintr-odată îți dai seama că Dumnezeu e singurul care te poate scăpa din această situație în care te găsești. El îngăduie să fii dezbrăcat de mândrie ca să te poți îmbrăca în smerenie; să te dezbraci de autosuficiență ca să poți fi adus în locul dependentei totale de El.”

Dacă treci prin experiența pustiei, să nu crezi că Dumnezeu te pedepsește sau ca te-a părăsit. El nu face decât să îngăduie ca unele lucruri să moară pentru ca altele să se nască în tine, să crească și să aducă rod. Simte-te încurajat; vei trece și peste asta! Prin harul lui Dumnezeu vei ajunge la destinație. Adevărul este că singura cale prin care poți ajunge la destinația plănuită de Dumnezeu pentru tine este prin pustie.

coordonatori Bob & Debby GassCategories: Studiu biblic

1 reply

  1. Adevarat. ! O incurajare perfecta in contextul actual…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: