APROPIE-TE DE DUMNEZEU CA UN COPIL

„Dacă … nu vă veți face ca niște copilași, cu nici un chip nu veți intra în împărăția cerurilor” (Matei 18:3)

Matei scrie: „ucenicii s-au apropiat de Isus, și L-au întrebat: „Cine este mai mare în împărăția cerurilor?” Isus a chemat la El un copilaș… și le-a zis: „… dacă … nu vă veți face ca niște copilași, cu nici un chip nu veți intra în împărăția cerurilor.” (Matei 18:1-3). Pentru a face lucruri mari pentru Dumnezeu, trebuie să te apropii de El cu atitudinea unui copil. Poți învăța multe dacă te uiți la copilași. Oriunde s-ar afla, ei găsesc o cale de a se bucura, orice ar face. Ei iartă cu ușurință o ofensă. Acum se ceartă pentru ceva, iar în clipa următoare se joacă bucuroși împreuna. Le este ușor și să aibă încredere. Ei nu se îngrijorează de plata ipotecii, de hrană sau de împlinirea scopurilor pentru că ei au încredere că in mod implicit tu le vei da tot ce au nevoie. Ce învățătură a dorit Domnul Isus să ne dea?

a) Să avem o credință neprefăcută,

b) Să rostim rugăciuni cu umilință,

c) Să alergăm la pocăință!

d) Să apelăm tot timpul la ajutorul lui Dumnezeu,

e) Să credem că Tatăl nostru cel ceresc este bun și că „nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.” (Psalmul 84:11).

În plus, când ierți ca și copiii, n-o să te mai simți vinovat și condamnat. Cu acest fel de simplitate in relația ta cu Dumnezeu, vei ajunge să crești spiritual și să te bucuri de El mai mult ca niciodată. Și acesta ar trebui să fie scopul tău.

coordonatori Bob & Debby GassCategories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: