CUM SĂ-TI ÎNȚELEGI DORINȚELE (2)

„Slujiți Domnului cu bucurie” (Psalmul 100:2)

Pentru a crește în relația ta cu Dumnezeu, trebuie să treci de la categoria „trebuie” la categoria „doresc.”

Evaluarea cea mai simplă pe care o poți avea pentru orice experiență sau eveniment este ceea ce psihologul Jonathan Haidt numește „contorul dorințelor.”

Contorul dorințelor tale a început sa se învârtă în ziua în care te-ai născut. De exemplu, la bebeluși, receptorii pentru gust sunt foarte bine dezvoltați, așa că acest contor cere de obicei ceea ce trece prin gura lor: „Îmi place – vreau mai mult/ sau „nu-mi place – vreau să-l scot afară.” Pe măsură ce continuă să crească, totul în viață se înregistrează pe contorul dorințelor fără ca măcar să trebuiască să se pândească la asta. Toate sunetele pe care le aude, toate conversațiile la care participă, toate mâncărurile pe care le gustă se înregistrează pozitiv sau negativ pe scală. De asemenea și oamenii se înregistrează pe acest contor. In timpul unor conversații, te vei simți atras de anumiți oameni. Ceva în lăuntrul tău spune: „Îmi place această persoană. Mă simt bine să conversez cu ea.” Întotdeauna este așa. Așadar, iată o întrebare la care să te gândești: îți place de Dumnezeu?

Această întrebare poate părea ciudată, dar dacă nu-ti place să petreci timp cu El, nu o vei face. Și trebuie să fii cinstit, întrucât pe Dumnezeu nu-L poți păcăli. In Scriptură, viața creștină este comparată cu proba de maraton de 40 de kilometri. Cu trei kilometri înainte de sosire, nu mai contează daca crezi că ar trebui să ajungi acolo, deoarece o vei face pentru că vei dori. Cu alte cuvinte, dorința ta te face să mergi înainte, pe când ideea că trebuie, te face să crezi că e mai ușor să renunți. Psalmistul a spus: „Slujiți Domnului cu bucurie” pentru că nimic altceva nu te va face să mergi până la capăt.

coordonatori Bob & Debby GassCategories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: