Jurnal de Criză
05 aprilie 2020

Ieri nu am avut nici un fel de noutăți relevante privitoare la evoluția fraților noștri și nici la situația din Spania în general, de aceea nu am publicat nimic. Doar că guvernul a ieșit din nou la rampă, să ne anunțe că se prelungește carantina cu încă două săptămâni, deci până în 26 Aprilie, cu mențiunea că nu este sigur că această dată va marca în mod definitiv sfârșitul restricțiilor.

Azi este a treia zi în care s-a înregistrat o scădere a numărului de decese pe plan național (932 – vineri, 809 – sâmbătă, 674 – duminică), cu speranța că această tendință se va păstra în continuare. Oricum, în plan global, situația în Spania continuă să fie complicată.

Azi m-a surprins relatarea unei surori cunoscute, care lucrează ca asistentă medicală la o rezidență de bătrâni. Era strigătul de disperare a unei persoane ce se vedea depășită de situație și neajutorată. Povara pe care trebuia să o ducă zi de zi, văzând că nu poate să facă mai mult pentru acei oameni ce se stingeau văzând cu ochii, era prea grea pentru o ființă umană, care are și ea propria familie, știind că alte colege ale ei erau deja infectate cu virusul ucigaș. „Avem deja 19 morți și încă 47 care sunt afectați de boală. Este teribil să-i vezi cu ochii stinși că te privesc și tu nu poți să faci nimic. Singurul lucru care mă ține tare este convingerea că Dumnezeu are toate lucrurile în control și că sunt frați care se roagă pentru mine”.

Nu știu câți dintre frații și surorile noastre sunt cadre medicale și luptă în aceste zile în linia întâi. Propun ca să ne rugăm insistent pentru aceste persoane, pentru frații și surorile noastre, dar și pentru întreg personalul sanitar din țările afectate. Pretindem atât de mult de la ei în această vreme, dar uităm că și ei sunt oameni, au temerile lor îndreptățite, sunt mame sau tați care nu-și pot vedea copiii, iar alții plătesc tributul consecvenței profesionale, fiind îmbolnăviți de acest virus. Domnul să se atingă de ei, să le dea putere, voință și energie să poată merge mai departe, iar cei ce sunt afectați de boală, să fie vindecați.

În ceea ce privește situația fratelui Sabin Tofan, nu mai am nici un fel de informație. Ieri am văzut pe pagina de facebook a familiei, un nou apel spre Dumnezeu, prezentat de sora Mihaela, dar prin intermediul unei cântări a fratelui Nicu Wagner: „Oprește Doamne încercarea”. Am înțeles totul. Doamne te rog din toată inima, oprește încercarea acestei familii și a altora care se află în situații similare!

Fratele pastor Lucian Georgiu din Benidorm, care în urmă cu 10 zile era în comă, în stare gravă, va fi externat săptămâna viitoare. Mi-am propus să am o convorbire telefonică cu el, probabil chiar mâine și voi transmite apoi audienței, impresiile primite de la cineva care a luptat din plin cu această molimă, care a oprit lumea în loc.

Dumnezeu să vă binecuvinteze și să vă asculte rugăciunea!

Pastor Beni Drădici
Spania Evanghelică