RUGĂCIUNEA UNUI TATĂ

„Manoah a făcut Domnului următoarea rugăciune: „Doamne, Te rog,… și să ne învețe ce să facem pentru copilul care se va naște!” (Judecători 13:8)

Următoarea rugăciune a fost scrisa de Generalul Douglas MacArthur, un erou al celui de-al Doilea Război Mondial, pentru fiul său pe care îl iubea nespus de mult. Dacă ești părinte, poate vei dori și tu s-o folosești ca punct de plecare pentru propriile tale rugăciuni pentru copiii tăi:

„Zidește-mi un fiu, o, Doamne, care să fie suficient de puternic ca să știe când e slab și suficient de curajos ca să se confrunte cu sine însuși când îi este teamă; un fiu care va fi viteaz și de neclintit când este învins în mod cinstit și smerit și blând când este victorios.

Zidește-mi un fiu care să aibă coloană vertebrală; un fiu care să Te cunoască … Călăuzește-I, Te rog, nu pe calea plăcerilor și a confortului, ci sub stres și sub imboldul dificultăților și al provocărilor. Ajută-I să rămână în picioare pe timp de furtună; ajută-l să învețe ce înseamnă compasiunea pentru cei căzuți.

Zidește-mi un fiu a cărui inimă sa fie curată, al cărui ideal să fie înalt; un fiu care se va stăpâni pe sine înainte să caute să-i stăpânească pe alții, unul care va învăța să râdă și care totuși nu va uita să plângă; un fiu care tinde spre viitor, dar care nu va uita niciodată lecțiile trecutului. Și după ce toate aceste lucruri vor fi ale lui, adaugă, Te rog, suficient simț al umorului încât să fie mereu serios, dar pe sine însuși să nu se ia prea în serios. Dă-i smerenie ca să-și poată aminti mereu simplitatea măreției, o minte deschisă spre adevărata înțelepciune, și blândețea adevăratei puteri.

Atunci eu, tatăl său, voi îndrăzni să șoptesc: „Nu am trăit în zadar.”

coordonatori Bob & Debby GassCategories: Articole de interes general, Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: