Tu ca tine și niciunun altul ca tine

coordonatori Bob & Debby Gass

„Te laud că sunt o făptură așa de minunată” (Psalmul 139:14)

Sarah Hupp scrie: „Știai că la început ai fost o singură celulă în interiorul căreia a existat suficient ADN încât să se păstreze în el 1.000 de volume de schițe codificate? Sau că ADN-ul din acea unică celulă ți-a determinat culoarea părului și a ochilor, forma nasului și lungimea degetului tău inelar? Știai că nimeni nu are amprentele tale, strălucirea ta din ochi, același râs și nu privește lucrurile așa cum o faci tu? Ești o ființă originală și lucrul acesta nu s-a întâmplat printr-un accident.

Dumnezeu ți-a conceput ADN-ul. El te-a creat așa cum a dorit El să fii. El ti-a dăruit vocea, zâmbetul, pistruii, părul creț, toate acele lucruri care te fac ceea ce ești. Și pentru că Dumnezeu te-a creat, ești special pentru El si pentru ceilalți… de fapt, lumea nu ar fi completă fără tine.” Nu e de mirare că psalmistul a declarat: „Te laud că sunt o făptură așa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale, și ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!”

Poate te gândești: „Da, dar tu nu cunoști limitările cu care trăiesc. Și dacă vorbim de imaginea mea de sine, mă lupt în fiecare zi să simt că mă ridic la standardul dorit.”

Pastorul Jim Penner spune: „Am discutat și m-am rugat pentru multe persoane care se confruntă cu probleme fizice … boală, diabet, cancer, probleme cu greutatea, boli musculare și autoimune. Limitările cu care se confruntă specia umană zi de zi sunt nelimitate. Cu toate acestea, în Efeseni 2:10 citim: „Căci noi suntem lucrarea Lui, și am fost zidiți în Hristos Isus.” Dumnezeu a știut cu precizie ce face atunci când te-a creat.

Tu ești unic în toată lumea. Și asta te face o persoană specială.”Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: