PREDĂ-TE LUI DUMNEZEU (3)

coordonatori Bob & Debby Gass

„Învață-mă să fac voia Ta, căci Tu ești Dumnezeul meu” (Psalmul 143:10)

Prin actul predării înaintea lui Dumnezeu, primești o putere pe care nu o poți primi altfel. Prin supunere, primești libertatea pe care altfel nu o vei cunoaște.

Există un program de recuperare în 12 pași care le oferă persoanelor dependente o cale către libertate. Dar la baza celor 12 pași stă un mare paradox: în care din cei 12 pași se spune: „acum străduiește-te să nu mai bei? Sau în care din cei 12 pași se spune măcar: „hotărăște-te să nu mai bei”? In mod surprinzător, această unealtă puternică împotriva celor mai tari dependente ale noastre nu le cere oamenilor niciodată să ia hotărârea de a înceta să mai facă ceea ce le distruge viețile. În loc să mobilizeze voința, adepții acestui program își predau voința lui Dumnezeu. Dacă încerci să-ți învingi problema prin voință, voința te va învinge. Dar dacă îți predai voința lui Dumnezeu, salvarea devine posibilă.

Spune: „Doamne, ce vrei Tu?“

Predarea, despre care credem că înseamnă înfrângere se dovedește de fapt a fi singura cale spre victorie. Nu este numai cazul dependenței de alcool si de droguri, ci al păcatului în general. De ce voința noastră are parte de eșec? „Marea Carte a Alcoolicilor Anonimi” spune că în materie de băutură, noi afirmăm și simțim aceste cuvinte „niciodată din nou.” Dar o facem din nou. De ce? Uneori suntem incapabili să aducem în conștiința noastră cu destulă putere amintirea suferinței și umilirii simțite numai cu o săptămână în urmă. Consecințele sigure care vin în urma consumului unui singur pahar nu se îngrămădesc în mintea noastră ca să ne descurajeze. Dacă îți vin astfel de gânduri, ele sunt rapid si sigur înlocuite de vechea idee expirată că de data aceasta suntem în control.” Așadar, cuvântul pentru tine astăzi este acesta: predă-te lui Dumnezeu!

+++

O fată a fost invitată la Adunare, în timp ce mama ei se ruga pentru ea. Dar ea a preferat să se ducă la dans. Însă rugăciunile mamei ei şi acolo; harul Lui Dumnezeu a urmărit-o, astfel încât sosind la locul unde dorea să se distreze, a trecut doar prin sală , şi a ieşit pe uşa din dos. În grabă mare a fugit acasă şi s-a întors la Dumnezeu.Harul a chemat-o, şi ea a fost ascultătoare.

Este un har dacă un om recunoaşte starea lui de păcătos pierdut şi se îngrozeşte de păcatele sale. Este har dacă observă: păcatele mele mă duc la pierzare:plăcerile, invidia, ura, şi răutatea sunt lucruri care, asemenea iubirii de bani şi mândriei mă duc la pierzare. De aceea trebuie să scap de ele. Este un har dacă un om se angajează în luptă împotriva acestora şi recunoaşte ulterior că el cu de la el putere nu este capabil să se elibereze. Este un har dacă în această situaţie vine la Isus ca un păcătos zdrobit şi poate să experimenteze iertarea păcatelor.Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: