PREDĂ-TE LUI DUMNEZEU (2)

coordonatori Bob & Debby Gass

„Dacă voiește cineva să vină după Mine … să-și ia crucea…” (Matei 16:24)

Predarea nu este același lucru cu pasivitatea. Voia lui Dumnezeu pentru viața ta presupune să-ți exersezi creativitatea, să faci alegeri și să iei inițiativa. Predarea nu înseamnă să fii ca un preș; nu înseamnă să accepți împrejurările în mod fatalist. Deseori predarea înseamnă să te lupți și să pui la îndoială starea de fapt. Nu înseamnă să încetezi să-ți folosești mintea, să încetezi să mai pui întrebări sau să încetezi să gândești critic.

Predarea nu este o proptea pentru cei slabi care nu pot ține piept vieții. Ci predarea este recunoașterea bucuroasă și voluntară a faptului că există un Dumnezeu și că tu nu ești Dumnezeu. Planurile Sale sunt mai înțelepte și mai bune decât dorințele tale.

Domnul Isus nu vine să-ti rearanjeze exteriorul vieții așa cum vrei tu; El vine să rearanjeze lăuntrul vieții tale așa cum vrea Dumnezeu. Când te predai, renunți la viața ta. Recunoști că nu mai ești centrul universului și ÎI așezi pe Dumnezeu acolo, Îi cedezi Lui locul, Îi oferi supunerea tal Faci ceea ce spune El! Domnul Isus a fost foarte clar cu acest subiect: „dacă grăuntele de grâu, care a căzut pe pământ, nu moare, rămâne singur; dar dacă moare, aduce multă roadă.” (loan 12:24).

Cum poți avea o viată productivă și roditoare? Murind fată de tine însuți în fiecare zi. Dl. Moody a spus că lumea mai are încă de văzut ce poate face Dumnezeu cu o singură persoană care este complet predată Lui. Astăzi, îngenunchează și roagă-te:

„Doamne, ia-mă, scutură-mă, frânge-mă și fă-mă ceea ce dorești tu să fiu.”

Asta e rugăciunea la care va răspunde El.Categories: Articole de interes general, Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: