Căciula cu pricina

Sali Sabri

Era prin anul 2000. Aveam paisprezece ani. Mama murise demult iar de noi avea grijă tata, cum putea el mai bine, numai că băutură nu-i dădea pace, erau buni prieteni. Peste un an, în 2001, a murit și el.

Era o iarnă grea, iar eu aveam o căciulă veche, ruptă și cusută în multe locuri. Mergeam la școală cu căciula aia de culoarea maronie înspre negru. Înainte de a intra în curtea școlii, îmi scoteam căciula de pe cap și o băgam în ghiozdan de rușinea colegilor. Aveam multe nevoi, dar căciula era prioritate pentru mine în acele momente. Am început să mă rog Domnului, pentru că altceva nu știam ce să fac, nu aveam de la cine să cer, și chiar dacă aș fi avut pe cineva, nu aș fi îndrăznit să cer nimic de la nimeni. Mă rugam zi și noapte pentru o căciulă nouă, treceau zilele și nu se întâmpla nimic. 

În zilele acelea de iarnă, împreună cu fratele meu, eram prin pădure la strâns de lemne. Am dat cu piciorul într-o pungă și am simțit că era ceva în ea. Am deschis punga și am găsit o căciulă nouă, cu etichetă! Dumnezeu mi-a trimis o căciulă de nicăieri, în mijlocul pădurii. Probabil o uitase cineva, sau poate venise un înger pe acolo știind că urma să trec pe acolo a doua zi.

Eu m-am hotărât să fiu îngerul trimis de Dumnezeu, și anul acesta, pentru mulți copii necăjiți din orașul în care trăiesc.

Uită-te în jur! Fii un înger! Este nevoie și de tine iarna asta! Cine știe câți copii se roagă pentru o căciulă nouă, sau pentru o pereche de încălțăminte…Categories: Amintiri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: