INSPIRĂ-LE COPIILOR TĂI ÎNCREDEREA!

coordonatori Bob & Debby Gass

„Învață pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze,  și când  va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.” (Proverbele 22:6)

Jurnalistul William Hodding Carter a scris:

„Există numai două moșteniri durabile pe care putem spera să le lăsăm copiilor noștri. Prima o reprezintă rădăcinile; cealaltă, aripile.”

Copiii care  știu că sunt iubiți necondiționat sunt copii cu rădăcini. Drept consecință, ei sunt în stare să-și păstreze verticalitatea orice le-ar rezerva viața. După acela și principiu, dacă le insufli copiilor simțul auto-încrederii  și dacă îi încurajezi să viseze, le dai aripi. Si de fiecare dacă când copiilor li se transmite dorința de a câștiga, deja au parcurs jumătate din drumul lor spre izbândă, dar dacă îi lași să crească fără această dorință, deja sunt la jumătatea drumului spre eșec.

Asta înseamnă că, în calitate de părinte, trebuie sa demonstrezi ca ai încredere în copiii tăi pentru ca ei să învețe să aibă încredere în ei înșiși. Fiecare copil are un sâmbure de grandoare pus în el de Dumnezeu  și când îi spui copilului că ai încredere în el, de fapt uzi acel sâmbure  și îi dai  șansa să crească.

Ai observat cum oamenii se ridică sau cad în funcție de nivelul de așteptări pe care îl ai de la ei? Când îti critici mereu copiii, ei cresc  și ajung negativiști, se îndoiesc de ei înșiși  și sunt plini de teamă. Dar când crezi în ei  și presupui că se vor descurca bine, ei vor parcurge acel kilometru în plus pentru a se ridica la așteptările tale.

Încrederea ta în ei este cea care creează mediul propice în care ei pot zbura! Dă-le bani  și îi vor cheltui. Dă-le resurse  și le vor risipi. Dar dă-le credință în Dumnezeu  și în ei înșiși  și cu siguranță vor excela în orice vor face în viață.Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: