DESPRE GÂNDIRE

coordonatori Bob & Debby Gass

„Cei ce trăiesc după îndemnurile Duhului umblă după lucrurile Duhului.”(Romani 8:5)

Pentru a deveni ceea ce dorește Dumnezeu să fii, tu trebuie să-ti setezi mintea ca să umble după lucrurile corecte.

Uneori spui sau te gândești: „Ce bine ar fi dacă situația mea ar fi altfel.” Împrejurările în care te găsești nu determină calitatea vieții pe care o ai; însă felul în care te raportezi la ele este ceea ce contează.

Poetul Frederick Langbridge a scris:

„Doi oameni priveau printre zăbrele; unul văzu noroi, celălalt a văzut stele.”

Ambii se găseau într-o situație identică, dar perspectivele lor au fost total diferite. Unul căuta frumusețea si a văzut-o; celălalt era atent la urâțenie  și a găsit-o.

Lucrurile se petrec în felul următor: împrejurările vieții produc anumite emoții.  Și atunci cum poți să-ți schimbi reacția emoțională când te simți neputincios fată de oameni  și situații? Schimbând modul în care gândești despre acestea!  Adevărata schimbare începe întotdeauna în mintea ta. Scriptura spune: „el este ca unul care își face socotelile în suflet!” (Proverbele 23:7).

Felul în care gândești reflectă în mod inevitabil felul în care trăiești. Așadar, pentru a ajunge să fii cea mai bună versiune a ta, ceea ce dorește Dumnezeu să fii,trebuie să ai o gândire frumoasă! Cei ce au niște vieți extraordinare sunt oameni care au obiceiul de a gândi frumos. Tu spui: „Dar nu mă pot abține să nu gândesc asa cum gândesc.” Atunci „să vă prefaceți prin înnoirea minții voastre  (Romani 12:2).

Cuvântul lui Dumnezeu te va ajuta să gândești cu credință  și nu cu teamă, cu încredere si nu cu neliniște, cu bucurie si nu cu negativism. Odată ce „umbli după lucrurile Duhului” viața ta se va schimba în bine. Amin?

DESPRE GÂNDIRE (2)

„Să vă prefaceți prin înnoirea minții voastre” (Romani 12:2)

Dacă un sconcs pătrunde în subsolul casei tale, faptul că deschizi ferestrele si folosești un purificator de aer nu va rezolva problema! (n.tr. Sconcsul este un animal drăguț  și prietenos dar miroase îngrozitor. Mirosul este atât de puternic încât simți ca te sufoci.)

Există persoane care sunt specializate și se ocupă de sconcși. Ele sunt foarte dibace și știu cum să momească sconcșii, iar costurile sunt enorme ca să vină la tine acasă. Dar merita, dacă vrei să scapi de această problemă.

Cum se leagă acest exemplu de gândirea ta? În felul următor: sentimentele tale reprezintă mirosul, iar gândurile tale reprezintă sconcsul! Ca să-ți schimbi sentimentele, trebuie să mergi la sursă  și să te ocupi de lucrul care le produce – modul în care gândești. Gândurile produc sentimentele,  nu invers.

Oamenii îngrijorați au tendința de-a produce gânduri anxioase  și în cele din urmă ele devin un automatism, așa încât, la fel ca mirosul lăsat de un sconcs, încetează să le mai observe  și învață să trăiască cu ele. Te obișnuiești cu „gândirea urât mirositoare!”

Tiparele tale de gândire devin un obicei, la fel ca spălatul pe dinți. Devii atât de obișnuit cu gândurile amare, anxioase  și egoiste, încât nu mai ești atent.

Dacă dorești să-ți schimbi calitatea vieții, trebuie să schimbi modul în care gândești.  Psalmistul s-a rugat: „Încearcă-mă  și cunoaște-mi gândurile!” (Psalmul 139:23). Dumnezeu te va ajuta să devii conștient de ceea ce se petrece în mintea ta de fiecare dată când îi soliciți ajutorul. El te va conduce la locul în care trăiește „sconcsul” și te va ajuta să-l elimini. El îți va arăta mai mult decât să nu ai gânduri greșite, El te va învăța cum să le înlocuiești cu altele  potrivite, ajutându-te să umbli „după îndemnurile Duhului” (Romani 8:5).Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: