CÂND CINEVA TE ATACĂ

„Suferă împreună cu mine, ca un bun ostaș al lui Hristos.” (2 Timotei 2:3)

Există două feluri de critici: critica constructivă și critica distructivă. Prima te zidește iar a doua te zdrobește.

Fii chibzuit atunci când reacționezi la critica și bârfa nefondată. Când cel care te critică dorește să rămână anonim, acea persoană nu este demnă de răspunsul tău.

Se spune că un pastor a primit o scrisoare care conținea un singur cuvânt – PROSTULE! În următoarea duminică, a luat-o cu el la biserică și a spus adunării: „Săptămâna aceasta am primit cea mai ciudată scrisoare.” A citit apoi acel singur cuvânt și a adăugat: „Cineva a scris-o dar a uitat să se semneze!”

Poate că tu spui: „Dar încearcă să-mi strice reputația.”. D. L. Moody a zis: „Dacă am grijă de caracterul meu, Dumnezeu va avea grijă de reputația mea.” (vezi Isaia 54:17).

Ori de cate ori ești implicat într-o cauză nobilă, oamenii vor încerca  nu numai să te doboare, ci să te și  țină la pământ. În pregătirea lui Timotei pentru lucrare, Apostolul Pavel i-a spus „Suferă împreună cu mine, ca un bun ostaș al lui Hristos.”

Oamenii dificili ne sunt scoși în cale nu ca să ne înfrângă, ci ca să ne desăvârșească. Liderii știu lucrul acesta, așa că stau și își termină munca indiferent de cost. La fel cum căpitanul se scufundă împreună cu corabia, adevăratul lider rămâne până când munca este terminată. Tu întrebi: „Si atunci, cum ar trebui să reacționez?” Roagă-te pentru acea persoană! Domnul Isus a zis: „binecuvântați pe cei ce vă blesteamă, rugați-vă pentru cei ce se poartă rău cu voi…. și veți fi fiii Celui Preaînalt” (Luca 6:28, 35).

coordonatori Bob & Debby GassCategories: Studiu biblic

2 replies

Trackbacks

  1. CĂND CINEVA TE ATACĂ – Blog Creștin Ardelean Viorel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: