CÂT DE BINE ASCULȚI?

„Cine are urechi de auzit, să audă.” (Marcu 4:9)

Studiile arată că uităm 50% din ceea ce auzim imediat, 80% din ceea ce auzim într-o zi  și 97% din ceea ce auzim într-o săptămână. Așadar, care este soluția?

Când ascultăm, scopul nostru trebuie să fie înțelegerea, nu doar amintirea faptelor. Cei care au învățat temeinic au ascultat temeinic; de aceea ei au întotdeauna un flux proaspăt de idei. Adevărul  este că nu  știi cât ești de aproape să realizezi ceva sau să ai parte de o binecuvântare decât atunci când înveți să asculți. Fii cinstit! Cât de des ai spus că vei petrece mai mult timp ascultându-i pe oamenii dragi din viața ta  și care merită să fie ascultați? Începe să pui în practică, căci dacă nu vei fi prezent în „momentele speciale” ale vieții, fără  să-ți dai seama, nu va mai exista nici unul. Cei care ne ascultă cu adevărat devin persoanele cele mai importante din viețile noastre.

Dacă dorești să fii una dintre ele, trebuie să faci trei lucruri: 

1) Privește-I în ochi pe vorbitor. Nu-l face să se simtă stânjenit pe cel ce-ți vorbește; lucrând câte ceva, vorbind la telefon sau conversând  și trimițând mesaje în timp ce  el vorbește. Dă-i atenție!

2) Nu întrerupe. Când faci lucrul acesta, oamenii cred că nu dai doi bani pe ceea ce spun ei , sau că încerci să-i impresionezi prin cât de multe cunoști tu, ori că ești prea entuziasmat de ceea ce trebuie să adaugi la conversație ca  să-i lași să termine. 

3) Amână judecata. Așteaptă să auzi întreaga poveste înainte de a reacționa, în caz contrar, sunt  șanse să pierzi cele mai importante lucruri pe care le are de spus cel care vorbește. Ai în minte o persoană pe care nu ai ascultat-o în ultima vreme?

Vestea bună este că nu e prea târziu ca să devii un bun ascultător începând de astăzi.

coordonatori Bob & Debby GassCategories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: