FII HOTĂRÂT!

„Este un om nehotărât  și nestatornic în toate căile sale” (lacov 1:8)

Dacă îți este teamă să iei o decizie ca nu cumva să fie greșită, citește acest verset: „Dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă  și fără mustrare,  și ea îi va fi dată. Dar s-o ceară cu credință, fără să se îndoiască deloc: pentru că cine se îndoiește, seamănă cu valul mării, tulburat si împins de vânt încoace si încolo. Un astfel de om să nu se aștepte să primească ceva de la Domnul, căci este un om nehotărât si nestatornic în toate căile  sale” (lacov 1:5-8).

Președintelui Reagan îi făcea plăcere să povestească cum a învățat el să ia decizii ferme. Când era copil, mătușa lui l-a trimis la pantofar să-i facă o pereche de pantofi noi. Când pantofarul l-a întrebat: „Vrei să fie cu vârful drept sau rotund?”  și-a dres glasul  și a  șovăit, așa că pantofarul i-a zis: „Întoarce-te mâine sau poimâine si spune-mi ce vrei.” Mai târziu, pantofarul l-a văzut pe Reagan pe stradă si l-a întrebat ce a hotărât cu privire la pantofii săi. „Nu m-am hotărât încă,” a răspuns el. „Foarte bine,” a spus pantofarul, „pantofii tăi vor fi gata mâine.” Când Reagan  și-a primit pantofii, unul avea vârful rotund, iar celălalt drept! Reagan a spus: „Văzând acei pantofi în fiecare zi, am învățat o lecție. Dacă nu iei propriile decizii, altcineva le va lua în locul tău.”

Iar scenariul cel mai sumbru poate fi: dacă alegi greșit, vei învăța ce să nu faci data viitoare. Concluzie: ca să reușești în viață trebuie să te rogi pentru înțelepciune  și apoi să iei o decizie.  

coordonatori Bob & Debby GassCategories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: