CREȘTE-I ÎN ASCULTARE!

coordonatori Bob & Debby Gass

„Pedepsește-ți fiul,  și el îți va da odihnă” (Proverbele 29:17)

Dacă fiul pe care l-ai pedepsit îți aduce odihnă, un copil nepedepsit nu te va lăsa să te odihnești. Nu-l poți duce nicăieri si hu-l poți lăsa nicăieri. Solomon spune: „cine-l iubește, îl pedepsește îndată .” (Proverbele 13:24).

Abuzarea copiilor este condamnabilă – dar la fel este  și neglijarea lor. Fără disciplină îi sortești copilului tău o viață dureroasă. Când sunt opriți de politie pentru depășirea vitezei sau când sunt contactați de bancă pentru neplata unui împrumut, faptul că faci o criză nu-i va ajuta cu nimic.

Te rog să te gândești la viitorul lor! Dumnezeu Își pedepsește copiii; ești tu mai înțelept decât este El? Biblia spune: „orice pedeapsă, deocamdată pare o pricină de întristare, … dar mai pe urmă aduce … roadă dătătoare de pace a neprihănirii.” (Evrei 12:11). Un copil de doi ani care strigă „nu!” poate părea drăguț astăzi, dar a șteaptă să împlinească  șaptesprezece ani  și te va ocărî ca la ușa cortului.

Biblia spune: „Nebunia este lipită de inima copilului, dar nuiaua certării o va dezlipi de-el.” (Proverbele 22:15).

Răzvrătirea este înscrisă în ADN-ul lor si este datoria ta s-o scoți afară. Când un părinte spune: „Lucrul acesta mă doare mai mult decât te doare pe tine,” ce va crede un copil răzvrătit? „Atunci să facem schimb de locuri!”

Da, e dificil să-l pedepsești când timpul petrecut cu el este atât de limitat; dar viitorul lui este în mâinile tale. Un copil fără limite e ca o casă fără ziduri. E ca  și cum ai locui într-un  șopron; nu există nici o protecție față de influentele din exterior. Nimeni nu  se simte în siguranță. Așa că vorbește cu Dumnezeu astăzi. El este Tată – El are proprii Săi copii  și El te va ajuta sa-i crești  și pe ai tăi în ascultare.Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: