ADU-TI AMINTE CĂ DUMNEZEU ESTE DESĂVÂRȘIT

coordonatori Bob & Debby Gass

„Socotesc că este drept,.. să vă țin treji aducându-vă aminte” (2 Petru 1:13)

Săritorul cu prăjina descoperă cât de sus poate sări numai după ce trece peste  ștachetă. Apoi el o ridică mai sus.  Și Dumnezeu face la fel. El îți pune la încercare credința până în punctul care ti se pare cel mai intens.

Pastorul  și autorul Jon Walker spune: „La un moment dat am simțit cum Dumnezeu îmi testează credința.  Si anume, mi-a spus să nu mai depind de un salariu regulat  și să încep să trăiesc prin credință. Așa că, plin de convingere că Dumnezeu îmi va purta de grijă,  pentru că mi-a spus că o va face, am făcut ce mi-a spus El  și într-adevăr Dumnezeu a început să-mi poarte de grijă. Am ținut un jurnal cu toate modurile prin care a avut Dumnezeu grijă de mine, iar lista a devenit impresionant de lungă, spre bucuria mea. Dumnezeu mă mișcă de la o credință de felul „sper că se va întâmpla,” la o credință sigură „ știu că se va întâmpla.”

Cu toate acestea , în decurs de câteva luni, am ajuns să fiu clătinat de îndoială. Nu mă mai puteam concentra  și am început să scornesc metode de a genera venituri, crezând că era de datoria mea să fac ca lucrurile să se întâmple, întrucât Dumnezeu poate urma să-mi dea bani, sau poate nu. S-ar putea ca tu să fii mai avansat în credința în Dumnezeu; sau poate că ai experimentat  și tu exact ceea ce descriu eu acum.”

Să înțelegem un lucru, credința care nu se clatină vine numai dintr-o credință care a fost zguduită atât de tare, încât acum este sigură și fermă. Cea mai mare preocupare a noastră este să ne împlinim nevoile, dar preocuparea cea mai mare a lui Dumnezeu este să ne dezvolte credința. „Fără credință este cu neputință să fim plăcuți lui Dumnezeu.” (Evrei 11:6). De aceea Apostolul Petru a scris: „socotesc că este drept, cât voi mai fi în cortul acesta, să vă țin treji aducându-vă aminte” (2 Petru 1:12-13). Deci, amintește-ți neîncetat că Dumnezeu este credincios.Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: