UNDE SA CAUȚI AJUTORUL ?

coordonatori Bob & Debby Gass

„La Tine, Doamne, îmi înalt sufletul” (Psalmul 25:1)

Când ai nevoie de ajutor, întoarce-te la Psalmul 25 si observă ce a făcut David.

1) A știut la Cine să apeleze. „La Tine, Doamne, îmi înalț sufletul.” Nu demult ne-a sunat un cititor ca să ne ceară ajutorul în rugăciune pentru un membru din familia sa care a fost diagnosticat cu cancer în stadiul patru. Cu câtă rapiditate se pot schimba viețile noastre! De unde ne vine ajutorul în astfel de momente? De la Dumnezeu. El este cunoscut sub multe nume în Scriptură și unul dintre ele este lehova Rapha – Domnul care ne vindecă. Ce minunat! Cuvântul Lui spune: „El îți vindecă toate boalele tale” (Psalmul 103:3). Cu Dumnezeu nici o boală nu este incurabilă, ceea ce înseamnă că poți apela astăzi la El cu încredere.

2) El a știut în Cine să se încreadă. „În Tine, Dumnezeule, mă încred” (Psalmul 25:2). Un bărbat sau o femeie fără Dumnezeu trebuie să îndeplinească rolul lui Dumnezeu în propria sa viață. Lucrul acesta poate fi ușor în vremuri bune, dar ce faci în caz de celule maligne, tensiune anormală, reduceri de personal la locul de muncă, retrocedarea casei si telefoane care aduc vești rele în primele ore ale dimineții? În cine te încrezi atunci? „În tine, Dumnezeule!”

3) El a știut cum să se roage. „Arată-mi, învață-mă, povățuiește-mă.” „Arată-mi, Doamne, căile Tale, si învață-mă cărările Tale. Povățuiește-mă… căci tu ești Dumnezeul mântuirii mele.” (Psalmul 55:4-5).

Teologul Richard Foster spune: „A te ruga înseamnă a te schimba. E aleea centrală pe care o folosește Dumnezeu pentru a ne transforma. Dacă nu suntem dispuși să ne schimbam, în scurt timp vom abandona rugăciunea.” Așadar, te-ai rugat pentru transformare? Dacă nu, intră în prezența lui Dumnezeu numaidecât. Acolo vei găsi ajutorul de care ai nevoie.Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: