PĂCATELE TIPICE (8)

coordonatori Bob & Debby Gass

„lubiți-vă unii pe alții cu o dragoste frățească” (Romani 12:10)

Al șaptelea tip sunt entuziaștii: Entuziaștii sunt viața și sufletul oricărei reuniuni. Ei au darul de a spune povești și le place sa vorbească despre propria lor persoană. Dacă încerci să discuți cu ei despre problemele pe care le au, poate la început te vor asculta, dar apoi devin ca teflonul, nu se lipește nimic de ei.

Autorul John Ortberg povestește că se afla într-un restaurant cu un prieten si de fiecare dată când comandau ceva, chelnerița spunea: „Superb!” ori „Excelentă alegere!* sau „Minunat!” Când Ortberg a întrebat-o: „Nu spui niciodată „nu v-o recomand!” sau „o să aibă un gust îngrozitor?” Ea a răspuns: „Nu, în bucătărie avem o listă de afirmații, iar când cineva face o comandă, trebuie să-i spunem una din acele afirmații.”

Ei bine, entuziaștii nu au nevoie de nici o listă de afirmații deoarece ei spun mereu lucruri precum: „nemaipomenit”, „fantastic”, „fabulos” sau „extraordinar.” Uneori ei pot trăi ani de zile fără să vadă durerea și întunericul din ceilalți și nici măcar din ei înșiși. Ei sunt tentați să facă totul pentru ca viața să se învârtă în jurul goanei lor după sentimente pozitive, după dorința de mulțumire și pot fi nefericiți când nu primesc suficientă atenție.

Așadar, care este răspunsul dacă faci parte din categoria entuziaștilor? 

1) Răspunde nevoii tale ție a fi în centrul atenției cu învățătura Scripturii, „lubiți-vă unii pe alții cu o dragoste frățească. In cinste, fiecare să dea întâietate altuia.” 

2) Declară-ți reținerea de a înfrunta durerea sau situațiile neplăcute. Este o trăsătură ce poate duce la izolare și dependență. „Încolo, fraților, întăriți-vă în Domnul și în puterea tăriei Lui.” (Efeseni 6:10).Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: