PĂCATELE TIPICE (7)

coordonatori Bob & Debby Gass

„Nu te teme, căci Eu sunt cu tine” (Isaia 41 ;10)

Al șaselea tip sunt loialii: Loialii adoră să facă parte dintr-o echipă. În caz de forță majoră, poți conta pe ei. Ei își doresc fierbinte o cauză, pentru care să se dăruiască și vor să facă parte dintr-un grup în care să creadă.

În plenitudinea lor, loialii îi ajută pe toți ceilalți să devină mai buni. De obicei sunt ageri la minte și conciși, deși uneori nu-și exprimă în mod voluntar gândurile. Pot deveni cinici când se simt dezamăgiți- fapt care este din când în când inevitabil. De aceea Biblia are atâtea de spus despre comportamentul plin de har și despre „iertați-vă unii pe alții.”

Când consilierii spirituali ai celor ce se recuperează în urma unei dependențe folosesc expresia „Dumnezeul înțelegerii tale”, ei se referă la percepția ta personală a lui Dumnezeu. Loialii Îl percep deseori pe Dumnezeu ca fiind greu de mulțumit, așa că păcatul care îi definește pe ei este teama.

Domnul Isus a spus pilda celor trei slujitori care au primit fiecare o sumă de bani pe care s-o investească. Primii doi au investit înțelept, aducându-i stăpânului lor profit și mulțumindu-l. Al treilea însă, fiindu-i teamă să nu greșească si să-și atragă nemulțumirea stăpânului, si-a îngropat talantul în pământ (vezi Matei 25:14-30).

Învățătura din pilda lui Hristos este că Dumnezeu rezervă cea mai dură judecată nu celor care au încercat și au greșit, ci acelora care nu încearcă pentru că cedează în fata fricii. 

Dacă Dumnezeu ar crea un autocolant de protecție, pe el ar scrie: „Nu te teme!” Deci „nu te teme, căci El este cu tine!” astăzi.Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: