Monologul firii pământești duse la biserică

Aștept clipul acesta de o groază de ani. Iată-l în sfârșit! Este monologul firii pământești duse la biserică, același de douăzeci de secole, același în vremuri de apostazie și același în cele de treziri spirituale. Nu știe altceva! Nu vrea altceva! Iată de ce nu avem decât o singură soluție în conflictul cu ea:  Trebuie răstignită!

Nu veți auzi nimic din bucuria întâlnirii cu ceilalți credincioși, despre bucuria oilor care se simt bine împreună în turma Păstorului cel bun, nimic din plăcerea părtășiei prietenilor lui Christos. Nu veți auzi nimic despre uimirea închinării transcendente și a reanjării interioare prin ascultarea Cuvântului prin care ne vorbește Dumnezeu, Creatorul nostru. Veți auzi însă jelania omului de lume, căruia lucrurile duhovnicești i se par o simplă pierdere de timp, până ce porcul se întoarce iarăși în mocirlă și cățeaua la ceea ce vărsate. Este un monolog al morții care nu știe să guste adevărata viață, un discurs batjocoritor al întunericului care nu se simte acasă în lumină. Și când te gândești că l -am primit tocmai când mă pregăteam să le vorbesc celor din adunare despre biserica … Laodicea.

Sunt sigur că vă veți recunoaște și voi într-una din manifestările și mofturile descrise de acest om. Cineva mă avertiza că nu trebuie să distribuim o astfel de otravă … Dimpotrivă! Trebuie! Avem nevoie să-i recunoaștem strategia și să ne luptăm din toate fibrele omului nou împotriva ei.  Vegheați, dar! Ce vă spun vouă spun tuturor, vegheați!Categories: Glume sarate, Maxime si cugetari, Pentru lucrători

1 reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: