NU TE GRĂBI SĂ JUDECI! l

„Să nu judecați nimic înainte de vreme” (1 Corinteni 4:5)

Prejudecata este o idee preconcepută și eronată, sau un sentiment nefavorabil, fată de o persoana sau față de anumiți oameni, din diferite motive. Ea te face să-i vezi ca dușmani pe cei ce nu îmbrățișează aceleași convingeri pe care le ai tu. Atribui calități lăudabile cercului în care te învârți și defecte celor din afara lui.

Nu asta a făcut Domnul Isus. El s-a împrietenit si a avut părtășie cu păcătoșii și cu respinșii societății – fără a se compromite si fără a îmbrățișa modul lor de viața. Biblia ne avertizează sa nu judecăm nimic înainte de vreme” si ne reamintește că va scoate la lumină lucrurile ascunse în întuneric, și va descoperi gândurile inimilor.” (v. 6).

El este singurul in măsură să „judece simțirile si gândurile inimii.” (Evrei 4:12). Așa că, dacă ești predispus sa „judeci înainte de vreme” (1 Corinteni 4:5), iată câteva gânduri la care să meditezi: 

1) Confruntă-ți prejudecata. Enumeră toți oamenii pe care nu-i socotești prieteni, oameni cu care nu vrei să ai nimic de-a face și începe să-i iubești „cu fapta si cu adevărul.” (1 loan 3:18). 

2) Dă-ți jos masca. Uită-te în inima ta și întreabă-te ce te deranjează la cealaltă persoană. Exista asemănări intre voi? Nu cumva acestea sunt o expresie a lucrurilor de care te ascunzi? 

3) Încearcă să cunoști cealaltă persoană. Pavel a zis: „M-am făcut tuturor totul, ca, oricum să mântuiesc pe unu din ei.” (1 Corinteni 9:22). Fie că decizi să continui relația, fie că nu, nu te lăsa condus de puterea minții ci de Duhul lui Dumnezeu. În plus, vei avea d șansă mai mare să-i câștigi pe ceilalți pentru Hristos, deoarece „dragostea nu va pieri niciodată”(1 Corinteni 13:8).

coordonatori Bob & Debby GassCategories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: