La început de periplu coral: să ne dregem puțin vocea

Am mai spus-o în altă parte și o repet aici: ,,Orice călătorie, chiar dacă este până la marginile pământului, este de fapt o călătorie în tine însuți, pentru că îți iei în bagaj speranțele tale, temerile tale, certitudinile și incertitudinile tale, le cari pe umeri și te înveșmântezi în ele oridecâte ori deschizi ochii „în altă parte“. Ce ești în tine însuți este mult mai important decât ceea ce iei cu tine în valiză. Personalitatea ta va fi ochelarii prin care vei privi toate peisajele, vei judeca toți oamenii, vei interpreta toate întâlnirile.

Se cade deci să te privești puțin în oglindă înainte de plecare. La fel de important este însă să îngenunchezi și să te lași privit de privirea lui Dumnezeu și să te aliniezi cu intențile și cu voia Lui. În muzică se spune că trebuie să-ți încălzești puțin vocea. În viață trebuie să-ți cercetezi puțin și să-ți acordezi corzile sufletului. Cine umblă cu Dumnezeu are avantaj față de cei umblă cu înțelepții. Abia aștept să văd ce are de gând să facă în acest turneu Duhul lui Dumnezeu. Vântul acesta bate altfel când mergi ,,în prima linie“, iar eu, în ultimul an, am cam stat stătut pe la calabalâcuri.

Este miercuri. Zbor deci spre San Francisco de unde mă voi alătura celor care merg spre Paris. Doamne, ajută-ne să fim într-adevăr cu Tine, că Tu ești întotdeauna cu noi.

 Categories: Amintiri

2 replies

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: