Pentru cei ispitiți să se întoarcă la boi

coordonatori Bob & Debby Gass

RUPE LEGĂTURILE CU TRECUTUL

„A luat o pereche de boi pe care i-a adus jertfă; cu uneltele boilor le-a fiert carnea” (1 Împărați 19:21)

Lucrarea lui Elisei a început cu acest verset: „a luat o pereche de boi pe care i-a adus jertfă; cu uneltele boilor le-a fiert carnea, și a dat-o oamenilor s-o mănânce. Apoi s-a sculat, a urmat pe llie.” Elisei nu se mai putea întoarce la vechiul mod de viață pentru că a distrus legăturile care i-ar fi putut duce înapoi. A fost sfârșitul lui Elisei fermierul și începutul lui Elisei profetul.

Fie că încerci să slăbești, să intri la facultate, să scrii o carte, să începi o afacere, o lucrare sau să scapi de datorii, primul pas este întotdeauna cel mai lung și cel mai greu. Nu poți face pur si simplu un pas spre viitor; până nu elimini posibilitatea prin care te-ai putea întoarce înapoi în trecut. Numai așa poți urmări anumite obiective. Numai așa scapi de dependențe. Numai așa aduci reconciliere în relații.

Pentru a începe un nou capitol, trebuie să-l închei pe cel vechi. Elisei nu trebuia să ardă uneltele boilor pentru a-l urma pe llie, însă lucrul acesta însemna o declarație. Mai precis, o declarație a credinței. Nu exista cale de întoarcere.

În nouă cazuri din zece, eșecul înseamnă să recurgi la planul B când planul A devine prea riscant, prea costisitor sau prea dificil. De aceea majoritatea oamenilor trăiesc în planul B. Ei nu si-au ars „uneltele” care îi leagă de trecut. Oamenii care recurg doar la planul A nu au un plan B. E planul A sau nimic. Ei preferă să fie zdrobiți sau să ardă, pe drumul lor înspre visul venit de la Dumnezeu, decât să reușească în altceva.

Cuvântul pentru tine astăzi este acesta: dă foc „uneltelor” de legătură cu trecutul si mergi înainte.

 

 Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: