Mai sunt actuale pasajele din Noul Testament care vorbesc despre stăpâni și robi?

Dumnezeu cunoaște natura umană mai bine decât oricine. Dincolo de cuvinte și terminologii, pasajele care vorbesc despre stăpâni și robi sunt la fel de actuale astăzi ca oricând.

De fapt, cât va ține istoria vor exista aceste două categorii de oameni pentru că este normal ca, în fiecare generație să existe unii care ,,se descurcă“ și alții care ,,îi slujesc“ (cu voie sau de nevoie).

În trecut, un stăpân putea avea robi și, dacă vorbim despre vremea sclaviei, putea să facă cu ei tot ce dorea. Asta însemna însă și că trebuia să le poarte de grijă.

Mai nou, stăpânii s-au săturat să le poarte de grijă robilor și i-au transformat în ,,salariați“. Ce înseamnă asta? Înseamnă că le dă o anumită sumă de bani cu care să se îngrijească singuri și să-i scape pe stăpâni de grija lor. ,,Salariații“ trebuie să-și cumpere singuri de mâncare și de îmbrăcat, să-și caute locuință, să se îngrijească singuri cum ajung la lucru, să meargă la doctor, etc.

Un salariat este tot un ,,rob“ care lucrează pentru profitul ,,stăpânului“, iar relațiile dintre ei trebuiesc îmbunătățite tocmai în virtutea reglementărilor recomandate în Noul Testament.Categories: Articole de interes general, Studiu biblic, Teologice

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: