Întemnițatul pe post de emisie

Azi noapte am avut un coșmar. Întors pentru o vizită în România, mă chinuiam interogat din nou la Securitatea română. Erau prezenți mai toți ,,prietenii“ pe care nu ți-i descoperi decât atunci când îți studiezi dosarul de la Securitate, oameni plătiți să-ți stea pe aproape și să te supravegheze. Scopul ,,invitării“ mele acolo era să se vadă cine sunt oamenii mei de legătură în țară. Doreau să vadă cine se agită că nu mai poate lua legătura cu mine și astfel să anihileze rețeaua mea de influență în teritoriu.

De unde ne vin oare coșmarele? Al meu s-a născut probabil dintr-un mesaj al lui Nicolae Rădoi pe Internet sau, cine știe, poate din cauză că Dumnezeu a vrut să-mi spună ceva despre apostolul Pavel și metodele divine folosite pentru a-l face efectiv în influențarea creștinilor din toate veacurile.

Când m-am trezit, mi-a venit imediat în minte o constatare a marelui apostol misionar:

,,Vreau să ştiţi, fraţilor, că împrejurările în care mă găsesc mai degrabă au lucrat la înaintarea Evangheliei. În adevăr, întoată curtea împărătească şi pretutindeni aiurea, toţi ştiu că sunt pus în lanţuri din pricina lui Isus Hristos“ (Filipeni 1:12-13).

Logica lui Dumnezeu nu este logica noastră, iar gândurilor Lui sunt tot așa de superioare gândurilor noastre cum este cerul de pământ !

,,Cât sunt de sus cerurile faţă de pământ, atât sunt de sus căile Mele faţă de căile voastre şi gândurile Mele faţă degândurile voastre“ (Isaia 55:8-9).

Privită de la înălțimea celor douăzeci de secole de istorie, viața lui Pavel a avut perioade de activitate în libertate și perioade de activitate în captivitatea pușcăriilor. Aparent, inluența lui a fost mai mare atunci când a călătorit prin Imperiul roman și a pus bazele bisericilor din teritorii. Neînțeles și necunoscut atunci, chiar deplâns de colaboratorii lui a fost planul lui Dumnezeu cu detențiile apostolului. Cam 25% din perioada lui de ,,activitate“ a fost petrecută în izolarea pușcăriilor. Am putea vorbi despre o influență în planul imediat înconjurător al lui Pavel și o influență infinit mai mare și cu bătaie mai lungă exercitată in ,,captivitate“.

Dacă n-ar fi fost oprit să călătorească, apostolul n-ar mai fi scris epistolele sale către biserici și lucrători, iar noi n-am mai fi avut astăzi ce citi în biserici. Paradoxal, când i-a redus aria de deplasare, Dumnezeu i-a mărit aria de influență!

Ce-mi spune mie aceasta?

Îmi spune să nu mă plâng de neputințele mele și să fac ce pot, cât pot, când pot și acolo unde pot. Dacă sunt în planul lui Dumnezeu, El știe de ce este așa cum este și mi-a pregătit surprize chiar și în clipele mele cele mai, aparent,  ,,neputincioase“.

O zicală din Asia spune că mișcarea aerului produsă de aripile unui fluture dintr-o grădină de pe coasta Chinei produce o avalanșă de zăpadă pe vârful Himalaia. Totul se leagă și se influențează în lumea asta. Nimeni nu știe importanța lucrurilor ,,neimportante“ pe care trebuie să le faci tu astăzi. Bate din aripi acolo unde ești!

Cine ar fi crezut în duminica aceea geroasă că predica unui bătrânel rostită într-o biserică aproape goală, mai mult pentru un tinerel necunoscut care intrase să se încălzească, va produce convertirea lui C.H. Spurgeon și va da naștere la o avalanșă de suflete aduse prin el la credință? Doar cu câteva clipe înainte ca anonimul să intre în biserica micuță, doi bătrânei înclinau să suspende tot și să meargă acasă, pentru că ,,nu venise nimeni din cauza viscolului“ … Au decis totuși să bată frumos din aripi, iar restul, cum spunea Walter Cronkite, este … istorie.

 Categories: Amintiri, Maxime si cugetari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: