PENTRU TATI

coordonatori Bob & Debby Gass

„Fiule, nu uita învățăturile mele” (Proverbe 3:1)

Dacă ești tată, Dumnezeu așteaptă să fii liderul familiei tale. Asta înseamnă că:

1) Trebuie să-ți dorești să conduci. Fără un lidership bun, există  șanse ca pruncii tăi să se îndrepte spre o viată plină de necazuri. Fostul Procuror general al Statelor Unite, William Barr a spus: „Daca ar fi sa căutăm un factor care corelează cu infracțiunea, acesta nu ar fi sărăcia, nici  șomajul, nici educația; ci absența tatălui din familie.”

2) Trebuie să  știi unde mergi. Fără o direcție clară pentru propria ta viată, nu-ți poți călăuzi copiii. Dumnezeu așteaptă să-i ajuți pe copiii tăi să ia hotărâri înțelepte în domenii cruciale din viată, precum relațiile intime, banii, prieteniile, căsătoria și meseria pe care o aleg. Acestea sunt chestiuni care te pot face fericit sau nenorocit. E datoria ta să-i înveți atât ca principiu cât si practic care sunt aceste domenii cruciale ale vieții și să-i ajuți să ia hotărâri înțelepte în fiecare dintre ele.

3) Trebuie să fii alături de ei. lată patru cuvinte cheie pentru tați: direcție, disponibilitate, disciplină, spiritualitate. Componenta cea mai crucială dintre ele este disponibilitatea. De ce? întrucât dacă nu ești disponibil, nu poți da o direcție, disciplina ta va fi disprețuită și călăuzirea ta spirituală va fi respinsă. Natura detestă vidul și dacă nu-ți călăuzești tu copiii, cineva o va face în locul tău. Dacă nu ești alături de ei, altcineva va fi – persoane care s-ar putea să nu-ti placă. Când se întâmplă asta, cea mai mare problema nu este că nu vei fi în preajmă; ci că nu ți se va mai duce dorul! În Biblie, Dumnezeu este numit „Tatăl nostru.”

Așadar, astăzi, roagă-L să te ajute să devii tatăl de care au nevoie copiii tăi.

 Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: