PATRU CATEGORII DE DORINȚE (3)

coordonatori Bob & Debby Gass

„Prietenul adevărat iubește oricând și în nenorocire ajunge ca un frate.” (Proverbe 17:17)

Dorința de relaționare: Ionatan era moștenitor la tron, dar a renunțat de bună voie pentru ca știa că David a fost ales de Dumnezeu să  fie rege.

Cât de des întâlnești așa ceva? Ionatan nu a devenit prietenul lui David pentru că urmărea disciplina prieteniei spirituale. Pur și simplu îl simpatiza pe David și acea prietenie a schimbat cursul istoriei poporului Israel. Cu toții avem dorințe în materie de prietenii, pe care nu le urmărim. Dacă nu ne pică din cer o relație profundă, plină de semnificații, ne dăm bătuți. Cu toate acestea, prieteniile de felul acesta nu se întâmplă pur si simplu; loanatan a trebuit să dea la o parte bariere inimaginabile pentru a zidi o prietenie cu David. Uneori va trebui să faci la fel și Dumnezeu te va ajuta.

Autorul John Ortberg scrie: „Prietenul meu Chuck are darul spiritual de-a încuraja oamenii când ia micul dejun. Se întâlnește cu oameni într-un local sudic numit Waffle House (Casa napolitanelor), chelneriței îi face plăcere să-l aștepte, pentru că primește bacșiș generos și îi face pe toți să râdă . E foarte amuzant și extrem de deschis referitor la zdrobirea sa, ceea ce-i face pe ceilalți să se deschidă în fața lui, asemenea lalelelor în bătaia soarelui. El simte prezența lui Dumnezeu cel mai puternic atunci când stă la masă în Waffle House și i se dă posibilitatea să vadă sufletul cuiva. Nu cafeaua îi aduce pe oameni la el; ci râurile de apă vie care curg din el.”

Dacă prin natura ta ești o persoană timidă, iată un sfat: e posibil ca persoana cu care dorești să fii prieten să fie și ea timidă. Mergi înainte, stabilește legătura și așteaptă să vezi ce se întâmplă. Cine știe, ai putea fi răspunsul ei la singurătate și ea ar putea  fi răspunsul pentru tine.Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: