DE CE TREBUIE SĂ CITIM BIBLIA?

coordonatori Bob & Debby Gass

„Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu” (2 Timotei 3:16)

Pavel i-a scris lui Timotei:

„oamenii răi și înșelători vor merge din rău în mai rău, vor amăgi pe alții, și se vor amăgi și pe ei înșiși. Tu să rămâi în lucrurile pe care le-ai învățat și de care ești deplin încredințat, căci știi de la cine le-ai învățat: din pruncie cunoști Sfintele Scripturi, care pot să-ți dea înțelepciunea care duce la mântuire, prin credința în Hristos Isus. Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desăvârșit și cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.” (v. 13-17).

lată de ce trebuie să citești Biblia:

1) Ca să nu te rătăcești. Dumnezeu nu-ți va spune nimic printr-o altă persoană sau prin propriile tale gânduri care să nu se alinieze la ceea ce a revelat în mod clar în Cuvântul Său. De aceea trebuie să cunoști Scriptura.

2) Ca să stii că esti pe deplin mântuit. Apostolul loan scrie: „V-am scris aceste lucruri ca să știți ca voi, care credeți în Numele Fiului lui Dumnezeu, aveți viața veșnică.” (1 loan 5:13).

3) Ca să-ți identifici chemarea si să te echipezi. Pavel spune: „pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit și cu totul destoinic pentru orice lucrare buna” (2 Timotei 3:17). Biblia este manualul vieții creștine, așa că citește-o în fiecare zi.Categories: Studiu biblic

1 reply

Trackbacks

  1. De ce trebuie să citim Biblia? | „A venit Învăţătorul şi te cheamă.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: