FII GATA SĂ AJUȚI! (2)

coordonatori Bob & Debby Gass

„Purtați-vă sarcinile unii altora” (Galateni 6:2)

Când un prieten sau un membru al familiei se află într-o criză, scopul tău trebuie să fie acela de a ajuta acele persoane să facă față situației și apoi sa o depășească. Uneori, e mai ușor sa spui decât să faci! Pe măsură ce inimile lor rănite se adaptează unor circumstanțe noi și necunoscute, ar putea fi sceptice cu privire la persoana în care să aibă încredere. Dar a fi alături de ei înseamnă a face parte din Împărăția lui Dumnezeu! „Purtați-vă sarcinile unu altora (v. 2).

Dedicarea ta poate avea un rol semnificativ în călătoria cuiva spre sănătate emoțională. lata trei sugestii practice:

1) Nu te aștepta ca acea persoană să ia legătura cu tine. E ceva obișnuit ca oamenii care trec printr-o criză să se retragă și nu să ceară ajutorul. Deseori ei sunt prea necăjiți ca să știe de ce au nevoie, așa că probabil tu va trebui să faci primul pas. Și te rog să nu ai impresiacă ești un profesionist. Doi pași simpli îl pot face pe cel ce suferă să se simtă prețuit și înțeles: a) Ascultă-i cu atenție îngrijorările și părerile, b) Privește-l în ochi și dă dovadă de un interes real.

2)Ajută-l să-și reducă stresul. Fii o prezență calmă, invitândul să-și împărtășească sentimentele. Iar dacă părerea lui pare afi distorsionată, spune lucruri precum: „Aș putea să-ți sugerez un alt mod de a vedea lucrurile?”

3) Ajută-l să se concentreze asupra lucrurilor importante. El se simte copleșit, așa că ajută-l să rezolve problemele care necesită imediat atenția lui. În loc să discutați despre trecut și să vă îngrijorați cu privire la viitor, încurajează-l să  se concentreze asupra prezentului căci „ziua de mâine se va îngrijora de ea însăși.” (Matei 6:34).Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: