SFATURI UTILE PENTRU O CĂSNICIE FERICITĂ

coordonatori Bob & Debby Gass

„Inima bărbatului se încrede în ea” (Proverbe 31-11)

Dacă vă doriți o căsnicie fericită,  iată două lucruri pe care nu trebuie să le treceți cu vederea:

1) Nu-ți înjosi niciodată soțul sau soția în public. Când faci asta, te înjosești pe tine însuți. Solomon scrie: „Cine poate găsi o femeie cinstită? Ea este mai de preț decât mărgăritarele. Inima bărbatului se încrede în ea, și nu duce lipsă de venituri. Ea îi face bine, și nu rău, în toate zilele vieții sale” (v. 10-12).

Cineva a spus: „Înainte de a critica gusturile soțului tău sau a soției tale, oprește-te și adu-ți aminte că el sau ea te-a ales pe tine”. Cu toții avem anumite obiceiuri, zbateri, slăbiciuni, fantezii, amintiri din copilărie, nevoi nerostite și dorințe ascunse adânc în noi. Dorința noastră de a avea pe cineva în care să avem încredere este profundă și neschimbătoare. De aceea Dumnezeu a conceput căsnicia ca pe un adăpost sigur într-o lume periculoasă. Dacă nu poți avea încredere în soțul sau soția ta – atunci în cine poți avea încredere?

2) Stabiliți-vă mereu vise și obiective comune. Astăzi cuplurile divorțează într-un ritm tot mai alarmant, între șaptesprezece și douăzeci și cinci de ani de la căsătorie. Știi de ce? Lucrul acesta se întâmplă de obicei când ultimul copil termină colegiul sau facultatea și pleacă de acasă. Atunci rămâneți doar voi doi. Dacă v-ați petrecut tot timpul concentrându-vă asupra copiilor și v-ați neglijat unul pe celălalt, poate vă veți trezi într-o dimineață și veți simți că locuiți cu un străin. Deci cum se poate evita lucrul acesta? Având scopuri și vise spre care vă îndreptați amândoi în viață. Nu uitați, sunteți mai mult decât părinți – sunteți oameni – și

Dumnezeu are un plan pentru viața voastră de cuplu. Dacă nu ați descoperit încă lucrul acesta, discutați despre asta, apoi rugați-vă și cereți-i Lui Dumnezeu să vi-l descopere. Aceasta este rugăciunea la care El va răspunde!

 Categories: Studiu biblic

1 reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: