CE MESAJ ÎTI TRANSMITE DUMNEZEU?

coordonatori Bob & Debby Gass

„Toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu” (Romani 8:28)

Romancierul A.J. Cronin a fost medic timp de zece ani și a făcut un ulcer gastric ce necesita odihnă totală. Așa că s-a dus la o fermă din munții Scoției ca să se recupereze. El spune:

„Primele zile de timp liber au fost destul de plăcute, dar în scurt timp, lipsa forțată a activității de la Ferma Fyne a devenit insuportabilă… deseori în mintea mea se contura vaga iluzie că m-aș putea apuca de scris. De fapt, m-am gândit la subiectul unui roman – povestea tragică a egocentrismului unui bărbat și a mândriei sale amare. În dormitorul meu rece și curat de la etaj se afla o masă veche de lemn si un scaun foarte tare. În dimineața următoare m-am trezit ca stau pe acest scaun în fața unui caiet de notițe neînceput, care stătea deschis pe masă, devenind încet conștient că în afara prescripțiilor medicale, eu nu am compus niciodată ceva semnificativ în întreaga mea viață. Acest gând descurajator mi-a trecut prin minte în timp ce-mi luam stiloul. Cu toate acestea, am început.”

Chiar dacă Cronin s-a luptat să scrie cinci sute de cuvinte pe zi și a ajuns să-și arunce prima ciornă în mormanul de gunoi de la fermă, a reușit să termine Castelul lui Hatter. Cartea a fost pusă în scenă, a fost tradusă în douăzeci și două de limbi și vândută în cinci milioane de exemplare. Lumea a pierdut un medic, dar a câștigat un romancier.

Când Dumnezeu îți dăruiește un vis, uneori circumstanțele necesare pentru a-l duce la îndeplinire nu-ți vor fi pe plac. În cazul lui Iosif, a fost vorba despre trădare și închisoare pe nedrept. Însă de asta a fost nevoie pentru a putea fi pe tronul Egiptului. Așadar, întreabă-L pe Dumnezeu: „Ce îmi spui, sau încerci să-mi arăți în această situație în care mă găsesc?”

 Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: