Alege cărțile așa cum îți alegi prietenii, căci te influențează!

Încolo, fiul meu, ia învățătură din aceste lucruri; dacă ai voi să faci o mulțime de cărți, să știi că n-ai mai termina și multă învățătură obosește trupul. Eclesiastul 12.12

Ce anume citim?

Despre vestitul batjocoritor și dușman al creștinilor, Voltaire, se spune că la vârsta de cinci ani a citit o poezie care glorifica necredința; impactul acelor versuri a fost hotărâtor pentru viața lui. Ce s-a ales de acel băiat? Un blestem pentru foarte mulți oameni, un slujitor al lui Satan! La capătul opus, marele evanghelist John Wesley a atribuit binecuvântata sa predare în slujba Domnului citirii unei cărți cu titlul: „Trăirea și moartea sfântă“.

Cărțile pe care le citești nu te lasă niciodată la fel; ele îți schimbă interiorul, fie apropiindu-te de Dumnezeu, fie îndepărtându-te de El. Este scris: „Gândurile celor cinstiți sunt drepte, dar sfaturile celor răi sunt înșelăciune“ (Proverbe 12.5).

Au fost scrise și tipărite mii și mii de lucrări de divertisment, pentru distracție și amuzament; acestea gâdilă simțurile, dar unde îl duc ele pe cel care le citește? Într-o lume în care desfrânarea, îndărătnicia, patima, năzuința după câștig, ovațiile mulțimii, toate acestea sunt așezate ademenitor în fața ochilor, ca o cale a fericirii!

Aproape toată lumea citește. Întrebarea cea mare rămâne: Ce anume citim? Să ne lăsăm gândurile și viața formate prin Cuvântul lui Dumnezeu. În felul acesta vom putea să scoatem lucruri bune, de preț, din această vistierie bună, dăruită de Dumnezeu tuturor oamenilor de pe pământ.Categories: Studiu biblic

1 reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: