GATA SĂ PRIMEȘTI

coordonatori Bob & Debby Gass

„Înțeleptul ascultă sfaturile.” (Proverbe 12:15)

Când ești gata să primești – poți aduce o schimbare!

De exemplu, în timp ce citești aceste rânduri, dacă ești gata să primești ce citești și-i spui Domnului: „Voi acționa în baza a ceea ce îmi vorbești prin această meditație,” vei avea beneficii mai mari decât dacă le citești doar pentru a fi motivat sau inspirat.

A te opune sau a primi – e o alegere pe care o faci în fiecare zi. Nimic nu moare mai repede decât o idee nouă într-o minte închisa.

E imposibil să înveți dacă crezi că știi deja totul. Unul din motivele pentru care Domnul Isus a reacționat atât de vehement la adresa Fariseilor a fost pentru că ei au refuzat să primească ce avea El de spus.

O minte poziționată greșit este ca un microscop care mărește lucrurile mărunte dar nu Ie poate recepta pe cele mari.

Fiecare situație, văzută corect, este o oportunitate. Dar oportunitățile „îți cad în poală” numai dacă te așezi în locul în care cad oportunitățile. Când nu ești gata să primești, e ca și cum ai cere o găleată când tu ai în mână o ceașcă. Prea des mințile noastre sunt blocate într-o singură direcție. Căutăm culoarea roșie, așa că trecem cu vederea culoarea albastră; ne gândim la „mâine” și Dumnezeu spune „acum”.

Căutăm peste tot, dar răspunsul e chiar sub nasul nostru. Când o persoană se află la locul potrivit, e gata să primească ceea ce Dumnezeu are pentru ea. Biblia folosește uneori cuvântul simplu. Cuvântul simplu în original înseamnă „indiferent, insensibil și leneș” și îi descrie pe cei ce sunt nepăsători și nereceptivi la gândurile altora. Dumnezeu îți va vorbi prin oameni, dar dacă nu asculți, nu auzi ce are El de spus. Așadar, fii gata să primești!Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: