Discretele minuni cotidiene

Eram student în practică la Galați când cineva a spus la Școala Duminicală că nu mai sunt minuni printre noi. O soră oarbă a intervenit și l-a contrazis, povestind apoi câteva din minunile ei cotidiene: cineva care s-o treacă strada, cineva care s-a oprit s-o ducă la biserică tocmai când ea se rugase pentru asta ,etc.

Am observat că atunci când ne clătinăm sub îngrijorări pentru problemele ,,mari“ Dumnezeu ne atrage atenția că este pe aproape tocmai prin minuni din acestea ,,mai mici“ și mai ușor de nebăgat în seamă.

Ieri eram la un magazin de cărți vechi împreună cu Timotei, nepotul meu, când am zărit într-un raft un Noul Testament paralel în limbile engleză și … o alta cu caractere necunoscute. Am răsfoit-o din curiozitate și am aflat că era în limba amharic, vorbită în Etiopia. Bineînțeles că am pus-o înapoi. N-avem ce să fac cu ea. M-am mirat doar că am găsit în Los Angeles o asemenea carte.

Azi dimineață m-a sunat la telefon Petrică Morariu de la San Francisco. Dintr-una în alta, am aflat că una din fetele lui a fost în misiune în Filipine și că cealaltă va pleca împreună cu o biserică americană în … Etiopia.

Am tresărit și i-am spus ,,descoperirea“ mea din seara precedentă. ,,Nu se poate! Nu există o coincidență așa de nemaipomenită!“

Am convenit împreună să verificăm dacă Dumnezeu a pus-o acolo special pentru fata lui. M-am urcat în mașină și am zâmbit tot drumul înapoi la magazinul cu cărți. Am trecut neatent printre oameni, m-am strecurat printre ei fără să-i privesc și am căutat cartea în locul în care o lăsasem …

O mână prietenească m-a atins pe umăr și o voce  a rostit: ,,Hei!“ Era Liviu Țiplea, prietenul și colegul meu de păstorire în Los Angeles. L-am privit surprins și am văzut că avea lângă el un coș uriaș plin cu cărți.

,,Am venit că astăzi este ieftinire mare! Până la 30%.“

Cărțile! Patima păstorilor! Ne-am apucat să vorbim de una, de alta și … a trecut vremea.

Cât privește cartea în limba etiopiană, am găsit-o. Mă aștepta cuminte. I-am sus și lui Liviu de pățania noastră. Și el era prieten cu Petrică Murariu … Și el avea nevoie probabil să vadă una din minunile acelea mici, discrete  … în care Dumnezeu ne bate ușurel pe umăr.Categories: Amintiri

5 replies

 1. Eu sunt o minuni a lui Dumnezeu. …
  …si am numesc Pavel Onyisa .
  Cu 2 ani in urma – 03-03-18 am avut un rollover accident cu un big rig . Cand am devenit constient am auzit o vice de femeie “ Traieste ca me-am rugam pentru el . La spiral in Amarillo am auzit printre altele (de la doctors) ca am fractura la vertebra a-5-a. Ochii imi erau plink cu pamant si nu vedeam . Doi copii au venit din California si frica mea a postat pe Facebook starea in care eram . Bisericile de gypsies pe care le conduc si sponsorez (15 plus , marea majoritate home -churches ) , in Jud Satu -Mare au strigat la Dumnezeu. Unul din ei “ a vazut “ doua maini albe lucramd pe spatele meu. Dupa ultima X-Ray l-am auzit pe doctorul zicand : Fracture welded -operation cancelled. A doua zi inca pe morfina din cauza altor rani m-au dat afara din spital pe motive ca nu mai au locuri.. Au urmat 10 zile la un hotel, zborul spre California, cateva sedinte de chiropractic, biking alte activitati si dupa 5 luni din nou la lucru mai sanatos ca inainte .Acum sunt in statul New York , intors de 10 zile din Romania.
  Slujim unui Dumnezeu al Minunilor …

 2. Fumoasa aceasta exprimare …”Discrete minuni cotidiene ” . Frumusetea caracterului lui Dumnezeu , se vede mai bine, tocmai in aceste aspecte din viata credinciosului. Tinerii Iosif si Maria . ieslea , Betleemul , copilaria si adolescenta lui Isus , pescarii si alte atatea minuni cotidiene, din generatia lui Isus . Pentru celelelte minuni VIZIBILE , evrei nu au fost pregatiti …cred ca nici noi astazi . De aceea , Dumnezeu este asa delicat cu noi…..

 3. Când am citit articolul Mi-am adus aminte de o cântare din copilăria mea;
  Astăzi nu mai sunt minuni
  Lumea va striga
  Astăzi care pe pământ
  Se mai pot afla
  Noi credem însă în minuni
  Căci Isus ne-a promis
  Că Dumnezeul dragostei
  Rămâne neschimbat.

  Dumnezeu pe pământ printre noi va lucra
  Îndoială să n-ai, Domnul nu va-nceta

Trackbacks

 1. Discretele minuni cotidiene | 1novelty7

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: