NU FI FĂȚARNIC!

„Toate faptele lor le fac ca să fie văzuți de oameni” (Matei 23:5)

Astăzi vom vorbi despre cum trebuie să tratăm fățărnicia. Domnul Isus a avut o politică de toleranță zero cu privire la fățărnicie. De ce? Pentru  că El știa că ea îi întoarce pe oameni împotriva lui Dumnezeu.În schimb, învățătura Lui a fost următoarea:

1) Nu aștepta laude pentru faptele tale bune. Nici una. Dacă nu observă nimeni, să nu fi dezamăgit. Totuși, dacă cineva observă, toată lauda I se cuvine lui Dumnezeu. Stai o clipă și pune-ți această întrebare: „Dacă nu ar ști nimeni binele pe care îl fac, l-aș mai face totuși?”  Dacă nu, înseamnă că faci binele numai ca să fii „văzut de oameni.”

2) Oferă daruri financiare fără să știe nimeni. Banii scot la iveală falsitatea din noi. Ne place ca lumea să vadă că îi câștigăm. Și ne place să fim văzuți că suntem darnici. Așa că Domnul Isus a zis: „Ci tu, când faci milostenie, să nu știe stânga ta ce face dreapta” (Matei 6:3).

3) Nu afișa o spiritualitate falsă. Când mergi la biserică, nu-ți alege locul numai ca să fii văzut și nu cânta numai ca să fii auzit. Dacă îți ridici mâinile în închinare, ridică mâini sfințite, nu doar mâini frumoase. Când vorbești, nu-ți trata vocabularul și nu-l umple de termeni religioși la modă. Nimic nu poate fi mai dezgustător decât un „lăudat fie Domnul” prefăcut, un „aleluia” superficial sau un „slavă lui Dumnezeu” nesincer.

Ai auzit vreodată copiii în parcă strigând: „Uitați-vă la mine!” Aceste cuvinte se acceptă pentru că ei sunt încă necopți, dar în împărăția lui Dumnezeu ele nu pot fi acceptate. Redu trâmbițele la tăcere.

Anulează spectacolul. Nu te mai lăuda cu persoanele influente pe care le cunoști. Dacă primești o distincție, refuz-o politicos înainte sa ți-o însușești. Ucide-ti dorința de a fi remarcat.Înflăcărează dorința de a-L sluji pe Dumnezeu. Cu alte cuvinte, nu fi fățarnic!.Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: