Chiar ,,n-ai timp“?

coordonatori Bob & Debby Gass

„Doamne, ce este omul ca să iei cunoștință de el…? Omul este ca o suflare, zilele lui sunt ca umbra care trece.“ Psalmul 144.3,4

„Sunt așa de copleșit de treburi, că n-am timp nici să mor“, a spus într-o dimineață un om de afaceri când i-a căzut sub ochi anunțul mortuar al unui cunoscut. Puțin după aceea a căzut mort acasă la el. Atunci a trebuit să aibă timp să moară. Sărmanul om credea că n-are timp pentru lucrurile veșnice, iar acum aceste lucruri au fost singurele care ar fi avut valoare pentru el.

Totuși, pentru câte lucruri n-au oamenii timp! Timp să mănânce, timp să stea adesea ore în șir la masă, timp să citească ziarul, timp să pălăvrăgească cu vecinul,  timp  pentru  distracțiile  lor;  dar  nu  au  timp  să  se ocupe cu ceea ce are valoare veșnică! Este adevărat că mulți sunt înhămați la muncă grea de dimineața devreme până seara târziu. Dar oare nu de aceea le-a dat chiar Dumnezeu ziua de odihnă, pentru ca ei să aibă timp să mediteze la veșnicie?

Dacă spui: „n-am timp“, te acuză zilele libere. Cum va fi când vei avea o veșnicie întreagă pentru a medita la cum de n-ai avut timp aici jos? Atunci ți-ai dori să mai ai din nou prețiosul timp al harului; dar zadarnic, căci este prea târziu. Cititorule, fă-ți acum timp să te interesezi de Dumnezeu, pentru că Dumnezeu Se interesează de tine! Nu vei avea în afacerile tale pământești nicio pagubă, ci câștig, căci binecuvântarea lui Dumnezeu face mai mult decât efortul  tău.

 „Căutați  mai  întâi  Împărăția  lui  Dumnezeu  și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra“ (Matei 6.33).

Sufletul tău este mai valoros decât orice; de aceea asigură-l încredințându-l pentru veșnicie în mâinile Mântuitorului!Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: