FOLOSESTE-TI PRICEPEREA!

„Ferice … de omul care capătă pricepere!” (Proverbe 3:13)

Cheia succesului este să faci ceea ce trebuie atunci când trebuie. Teologul Tryon Edwards a spus: „Orice lucru trebuie să-și aibă timpul și locul său și toate lucrurile trebuie făcute la vremea și la locul lor… astfel, vei realiza mai multe și nu numai atât, dar vei avea mult mai mult timp decât cei ce sunt pe fugă mereu.” Dacă te-ai săturat să mai trăiești într-un stres permanent, profesorul de teologie Dr. Howard Hendricks ne indică patru surse majore ale stresului:

1) Faptul că spunem ”da” la mult prea multe lucruri. Dr. Lewis Sperry Chafer a spus: „O mare parte din activitatea noastră spirituală e puțin mai mult decât un anestezic ieftin care omoară durerea unei vieți goale.” Toate „drumurile și faptele” noastre nu reușesc să umple golul din adâncul sufletului nostru.

2) Faptul că nu ne oprim pentru a ne reîncărca bateriile. Noi ne scoatem conștiincios agendele și umplem spațiile goale dintre activități. Dar să nu ne păcălim singuri; faptul ca evităm suprapunerea activităților nu înseamnă planificare. Drept urmare, suntem niște oameni stresați, iuți la mânie, trecând de la o activitate prost planificată la alta, fapt care contribuie din plin si la starea noastră spirituală.

3) Faptul că nu reușim să ne bucurăm de realizările noastre, „împlinirea unei dorințe este dulce sufletului” (Proverbe 13:19). Având mereu prea multe de făcut, trecem rapid la următoarea îndatorire, adesea fără să o terminăm pe cea dinainte sau fără să facem un pas înapoi pentru a savura un lucru bine făcut. Nu e de mirare că ne îngrijorăm că existența noastră pare lipsită de sens.

4) Faptul că datoria noastră este mai mare decât ne putem permite. Data viitoare când te gândești să cumperi ceva cu cardul de cumpărături,așteaptă! Nu spune neapărat ”nu”. Ci prezintă-I lui Dumnezeu așa zisa ta „nevoie” si vezi ce spune. Dacă te gândești serios să-ți dezvolți viața spirituală, folosește-ți judecata sănătoasă si lasă ca aceste patru principii să lucreze.



Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: