Chemarea de neînţeles a lui Dumnezeu

OSWALD CHAMBERS

„Şi tot ce a fost scris prin proroci despre Fiul Omului se va împlini”…  Ei n-au înţeles nimic din aceste lucruri. – Luca 18:31. 34

Dumnezeu L-a chemat pe lsus Cristos la ceea ce părea un dezastru total, iar Isus Cristos Şi-a chemat ucenicii ca să-L vadă dat la moarte: El a condus pe fiecare dintre ei in locul unde inimile lor au fost zdrobite.

Din orice punct de vedere, în afară de cel al lui Dumnezeu, viaţa lui lsus Cristos a fost un faliment total.

Dar ceea ce părea un faliment din punctul de vedere al omului a fost o victorie uimitoare din perspectiva lui Dumnezeu, pentru că niciodată scopul lui Dumnezeu nu este scopul omului.

Şi în viaţa noastră vine chemarea de neînţeles a lui Dumnezeu Chemarea lui Dumnezeu nu poate fi niciodată prezentată în mod ex­plicit; ea este implicită.

Chemarea lui Dumnezeu este ca şi chemarea mării, pe care nu o aude si nu o înţelege decât cel care are in el natura marii. Nu putem spune clar la ce suntem chemaţi de Dumnezeu, deoarece El ne cheamă să avem părtăşie cu El pentru propriul Său scop, iar testul este să credem că Dumnezeu ştie ce vrea. Lucrurile care se petrec nu sunt la întâmplare, ci sunt cu totul la porunca lui Dumnezeu. El Îşi împlineşte planurile în mod suveran.

Dacă suntem în părtăşie cu Dumnezeu şi recunoaştem că El ne cuprinde in planurile Sale, nu mai încercăm să aflăm care sunt acele planuri. Cu cât înaintăm în viaţa creştină, cu atât este mai simplu, pentru că suntem tot mai puţin înclinaţi să spunem: ..De ce a permis Dumnezeu cutare sau cutare lucru?”

În spatele tuturor lucrurilor se află chemarea irezistibilă al lui Dumnezeu.

„Există o divinitate care ne modelează ţintele”

Creştinul este omul care se încrede în priceperea şi înţelepciunea lui Dumnezeu, şi nu în propria lui inteligenţă Dacă avem scopul nostru propriu, acesta distruge simplitatea şi liniştea care ar trebui să-i caracterizeze pe copiii lui Dumnezeu.Categories: Maxime si cugetari, Studiu biblic, Uncategorized

Tags:

3 replies

  1. Din perspectiva preasfintilor nostri duhovnici care carmuiesc turmele se stie prea bine dar nu se face(stranie concluzie) , observ ca se prefera distanta sau separare fata de cine are alta parere , considerandu-l ratacit decat sa se renunte la pareri de cele mai multe ori nejustificabile dar personale, principiu care ar facilita o intelegere mai complexa a unui subiect, dar aproape inexistent in lumea crestina .Concluzie :mii de forme de crestinism sau biserici fiecare considerand parerea lui cea mai buna si prin urmare ceilalti rataciti. Daca ucenici aveau posibilitati minime sa inteleaga ,nu stiu ce ne-a ramas noua , aproape niciuna.Nadajduiesc ca peste inca vreo doua mii de ani oameni sa fie mai realisti…

  2. Pfoaaii de mine ! Nu credeam ca o sa citesc asa ceva vreodata ….profund . Cu siguranta , pentru ” omul ” roman a fost o infrangere , ei analizand toate lucrurile prin sabie , pentru ”omul ” evreu a fost o deceptie , ei neintelegand ideea de Mesia – vamesi – prostituate , iar pentru omul modern , lucrurile sunt si mai complexe , el avand un ”amestec ” de istorie si religie trecuta, privita printr-o imagine secularista . Daca ei nu au inteles nimic din acele lucruri …oare noi cat de mult intelegem ??!!!??

Trackbacks

  1. Chemarea de neînţeles a lui Dumnezeu | 1novelty7

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: