„Nava” credinţei

„Eu le dau viața veșnică, în veac nu vor pieri și nimeni nu le va smulge din mâna Mea- Ioan 10.28

Un vas de croazieră traversa Atlanticul. Oceanul fusese liniștit  toată  dimineața,  dar  după-amiază  deveni  deodată agitat. Furtuna i-a trimis pe pasageri în camerele lor. Unii, mai puțin fricoși, s-au strâns pe punte pentru a privi ce se întâmplă. Un pasager a întrebat pe unul dintre ofițerii navei:

„Credeți că vom avea o noapte grea?” „Da, cred că va fi o noapte furtunoasă”, a răspuns el. Apoi i-a asigurat încă o dată: „Dar nu aveți de ce să vă temeți. Vaporul pe care vă aflați, este o navă solidă.” Același pasager, puțin mai nervos, exclamă: „Priviți furtuna!” „Nu”, a răspuns ofițerul. „Nu priviți furtuna: priviți vaporul!” Apoi cu mult calm a început să le povestească despre modul cum a fost construită nava pentru a face față oricărei furtuni. Fără să minimalizeze situația tensionată provocată de furtună, el își afirma încrederea fermă în vaporul pe care se afla. Avea suficientă încredere în această navă pentru a sta drept în fața furtunii.

Şi noi suntem asemenea acelor oameni într-o călătorie mult mai periculoasă. Călătorim pe marea vieții. Multe pericole ne pândesc la tot pasul. Furtunile declanșate de vrăjmașul sufletelor noastre apar tot timpul în viața noastră. Dar dacă suntem pe „nava” credinței, a încrederii în Mântuitorul, care Şi-a dat viața la crucea de pe Golgota, suntem asigurați pentru timp și veșnicie că nimeni și nimic nu ne va smulge din mâinile Sale atotputernice.Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: