Înţelepciunea unei mame

coordonatori Bob & Debby Gass

„Începutul înțelepciunii este frica de Domnul și știința sfinților  este priceperea.“Proverbe 9.10

În autobiografia sa, filozoful creștin Rufus Jones povestește un incident din copilărie, care deși pare minor, a marcat probabil momentul de cotitură din viața sa. Într-o zi, părinții i-au spus să stea acasă și să plivească buruienile de pe lotul de sfeclă, cât timp ei trebuiau să lipsească. Tocmai se apucase de treabă, când niște prieteni au venit și l-au convins să meargă cu ei la pescuit, sub cuvânt că la întoarcere îl vor ajuta la treabă. Însă, așa cum știe orice pescar, este imposibil să ții socoteala timpului în timp ce dai cu undița.

Când Rufus s-a întors în sfârșit acasă, după ce se întunecase, mama îl aștepta. Fără să-i spună nimic, l-a dus în camera lui. Băiatul știa foarte bine ce i se cuvenea, așa că nici nu a încercat să se scuze. „Atunci, o minune s-a întâmplat. Mama m-a așezat pe un scaun, a îngenuncheat în fața mea, și-a așezat mâinile asupra mea și i-a spus Domnului totul despre mine. I-a spus ce anume visa ea pentru mine. I-a descris băiețelul și bărbatul speranțelor ei. I-a spus lui Dumnezeu ce anume așteptase mereu de la mine și cum acum îi înșelasem speranțele.

«Oh, Doamne, ia pe fiul meu și fă din el băiatul și bărbatul planurilor Tale.» Apoi s-a plecat spre mine, m-a sărutat și m-a lăsat singur cu Dumnezeu.“ Băiatul a învățat lecția și mai târziu a devenit un om de valoare.

Comentariile sunt de prisos. Fiecare părinte poate învăța ceva din înțelepciunea acestei mame.Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: