Predicați pentru inimă!

Parte din păstorii adunați la întrunirea de primăvară.

Suntem la întâlnirea păstorilor de pe coasta de vest a Americii. Ca de-obicei, îi sunăm pe cei ce n-au putut să vină și pe cei ce ne sunt dragi. I-am sunat pe Radu Știr, pe Liviu Țiplea, iar astăzi l-am sunat pe fratele Petru Popovici. Știu Convenția din toamnă va fi acasă la dânsul, în Atlanta, dar până atunci mai este mult și nu se știe …

Emoționați, am trecut telefonul din mână în mână și am vorbit fiecare cu dânsul. Ne-a recunoscut pe fiecare, știa situația fiecăruia și a știut ce să ne spună. Inimă de păstor …

Când telefonul a ajuns iar la mine, am vrut să închei repede ca să nu-l obosesc mai mult. Mi-a spus:

“Mă bucur mult că m-ați suntat. Mai spune-le ceva de la mine. Predicați la inimi, nu la minte. În ultima vreme se predică prea intelectualist, doar pentru minte. Căutați să atingeți inima. “Mintea minte” cum spunea Wurmbrand. Vorbiți oamenilor din inimă și la inimă și Domnul vă va da binecuvântarea Sa.”

+++

Este un an electiv. Din trei în trei ani ne alegem persoanele care ne vor sluji în mandatul următor. Sâmbătă a fost cu noi și Sorin Sabău, președintele actual. El. E-a comunicat numele celor nominalizați pe coasta de est.

În alte părți și alte timpuri, la alegeri au fost și sunt competiții acerbe, cu ,,excepționali” care se cred un fel de senatori îndreptățiți perpetuu la funcții de conducere. De foarte mulți ani, pe coasta de vest, prin decizia luată de păstorii care au fost aici, nominalizările se fac prin rotație, ca să ne respectăm și să ne încurajăm reciproc.

Uitându-mă pe numele nominalizărilor de e coasta de est am tresărit de bucurie. Niciunul nu a mai ocupat vreodată poziții in RBA. , semn ca normalitatea noastră a fost însușită și de prietenii noștri din cealaltă parte a Americii. Doamne, ce bine este când e bine! Și ce frumos este când este frumos.

Am nominalizat și noi pe ai noștri. Când am ajuns la vicepreședintele pentru coasta de vest, l-am rugat toți pe Doru Aninoiu. Ne-a răspuns: ” Știți că am proiect de construcție … Accept cu o șingură condiție, dacă mă ajutați cum m-ați ajutat și când am fost în comisia pastorală.”

Ce cuvinte frumoase și ce ton melodios. Ai noștri nu slujesc pentru că vor să se arate mai puternici ca ceilalți, mai procepuți și mai puternici. Numai Dumnul este puternic între noi, toți ceilalți ne lăudăm doar cu slăbiciunile noastre.Categories: Amintiri

Tags:

1 reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: