Ofertă de lucru

M-aș bucura dacă s-ar spune despre mine că sunt, pur și simplu, ,,un traducător cu discernământ“, care a spus pe înțelesul tuturor gândurile lui Dumnezeu și ale altor slujitori ai Lui. Iată ce am găsit pentru studiul meu în prima epistolă scrisă de Pavel lui Timotei:

Warren W. Wiersbe:

,,Căutăm bărbați pentru o călătorie periculoasă, salariu nu prea mare, condiții de frig extrem, luni petrecute în întunerec și pericol constant, iar plata nesigură. În caz de succes, acces la cinste și faimă”. La acest anuț apărut într-un ziar londonez au răspuns câteva mii de persoane! Explicația? Anunțul fusese dat de celebrul explorator Sir Ernest Shakleton și asta fusese de ajuns.

Dacă Isus Christos ar fi dat și El un anunț în ziar, conținutul lui ar fi sunat cam așa: ,,Caut bărbați și femei pentru lucrarea dificilă de zidire a bisericii Mele. Vor fi neînțeleși de cei din jur, până și de colaboratorii lor. Vor fi sub un atac continu al unui dușman nevăzut. Nu vor putea vedea rezultatul muncii și ostenelilor lor decât atunci când totul va fi gata. S-ar putea să trebuiască să plătească cu casa, familia, visele și chiar cu viața lor.“

În ciuda acestor condiții, chemarea Domnului Isus a fost auzită și acceptată de foarte mulți care au renunțat la tot și unii au ajuns chiar să plătească cu viața privilegiul de a lucra împreună cu El. Ei L-au privit drept cel mai glorios Stăpân la care să lucreze, iar misiunea de a zidi împreună cu El Biserica Lui le-a părut drept cea mai importantă și mai deosebită îndeletnicire pentru care merită să trăiești.

Timotei a fost unul dintre cei care au răspuns chemării lui Christos și s-a alăturat celor care zideau deja Biserica cea slăvită. Pavel l-a făcut unul dintre asistenții lui și, alături de Tit și de alții, Timotei a primit spre rezolvare unele din cele mai dificile misiuni în bisericile întemeiate de apostolul Pavel printre Neamuri.Categories: Studiu biblic

Tags:

1 reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: