Sex premarital

Unul din argumentele pentru sexul premarital (argument invocat mai ales de fete) sună astfel:

“Nu am nevoie de o foaie de hârtie (certificatul de căsătorie) care să dovedească dragostea noastră. E suficient să ne iubim cu adevărat pentru ca relația noastră să treacă la următorul nivel.”

Argumentul pare înțelept dar este cu totul eronat pentru că lucrează cu definiții false pentru căsătorie și pentru dragoste. În primul rând: dragostea nu este nici pe departe doar un sentiment de atracție, nici două vorbe dulci sau câteva atingeri tandre. Dragostea e autentică doar atunci când cel care îți spune că te iubește e dispus să rămână alături de tine la bine și la greu, în sărăcie și în bogăție, în boală și în sănătate, până când moartea vă va despărți.

Dragostea se dovedește prin asumarea acestor responsabilități. Iar cel care te iubește cu adevărat va fi dispus să îți jure asta nu doar între patru ochi ci în fața martorilor văzuți și nevăzuți. E drept că sunt prea multe exemple de oameni care și-au încălcat aceste jurăminte dar asta nu afectează cu nimic argumentul: cel care te iubește cu adevărat nu se va teme să își demonstreze dragostea prin asumarea deschisă a faptului că te va iubi până la capăt, indiferent de ce schimbări vor interveni pe parcurs.

Oare merită să numim dragoste autentică orice altceva mai prejos de atât? Este dragostea de conjunctură o dragoste reală? De ce nu ar vrea cel care îți rostește vorbe dulci să își asume public aceste lucruri? Poate pentru că nu te iubește cu adevărat.

Astfel, căsătoria nu este doar compatibilă cu dragostea: ea este tocmai manifestarea și exprimarea sublimă a acesteia.Categories: Raspunsuri la intrebari, Teologice

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: