Un om care a pretins fara sa realizeze. Stephen Hawking a parasit o lume pe care n-a explicat-o, asa cum a promis. Nu ne-a spus nici ce e viata si nici cum sa traiesti fara divorturi. N-a putut sa explice dragostea. N-a pus in ecuatie speranta. A mimat mincinos certitudinea. A fost un orgolios ridicat in slavi de orgoliosii lumii. Nu ne-a explicat nici de ce traim, nici de ce murim si nici unde ne ducem cand parasim stadiul constientei. Un falimentar a falimentat in cam toate, ramanand un monument al falimentului existential. Cautand the theory of everything a gasit the reality of nothing. S-a dus spre locul lui la crematoriul etern al gunoaielor universale. S-a dovedit o gaura neagra plecata in intunerec. Stephen a fost o faclie care s-a indoit de soare, inchizand ochii spre existenta lui Dumnezeu. S-a infruntat cu El. Din stirea de ieri este foarte clar cine a invins.
(vezi și Descoperitori sau hoți de slavă?)
Viața lui Stephen Hawking. De ce nu credea fizicianul în Dumnezeu
14.03.2018
Omenirea a pierdut una dintre cele mai strălucite minţi ale vremurilor noastre. Stephen Hawking, renumitul astrofizician britanic, a murit la vârsta de 76 de ani. Lasă moştenire lucrări revoluţionare despre univers şi o poveste de viaţă aproape ireală. Vocea lui, chiar şi filtrată printr-un sintetizator, a fost mereu un reper în ştiinţă.
Foto: Gulliver/Getty Images
Fizicianul a declarat în nenumărate rânduri că „nu există Dumnezeu” și că „lumea este rezultatul unui fenomen ce poate fi explicat științific, nu creația unei ființe supreme”.
Categories: Uncategorized
Un Dumnezeu umanist într-o lume a evoluției
Expresia din titlu mi-a venit ca o reacție la amalgamului de credință și ateism științific descoperit în comentariul primit de la domnul Bogdan.
Admirația păgubos declarată față de geniul uman și exilarea lui Dumnezeu dintr-o lume pe care ,,poate“ a creat-o, dar pe care este silit s-o lase să se descurge singură spre un ,,progres“ crepuscular paradisiac dă pe față o lipsă de educație creștină crasă predominantă într-o națiune care s-a redeclarat religioasă fără să se întoarcă la revelația Bibliei. Lipsită de această busolă, mintea omenească nu poate fi decât luciferică, tot încercând să reclădescă într-o lume aflată sub blestem societatea bunăstării umane. În limbajul lui Milton: ,,În căutarea paradisului pierdut“.
Nu, rezolvarea problemei umane nu se află în știință și nici în oamenii de știință, transformați umanistic de contemporani în noua preoție științifică chemată să readucă raiul pe pământ! Dacă ar fi fost așa, Creatorul venit printre noi acum două mii de ani ne-ar fi dat ecuațiile mișcării energiei și materiei la orizontul găurilor negre, ne-ar fi dat tehnologia aerului condiționat, a computerelor și a aspiratorului de praf. N-a fîcut-o și asta înseamnă că soluția propusă de El este alta decât ,,progresul nostru științific“ spre redobândirea paradisului pierdut pe calea îmbunătățirilor condițiilor de viață.
Un sfat pentru dumneavoastr, domnule Bogdan:
Superioritatea noastră nu se poate măsura prin capacități intelectuale. Lucifer ne este infinit superior în această scală de valori și lumea de astăzi este prăbușită datorită ,,abilităților lui“. Din cauza ,,realizărilor“ lui, lumea se află acum sub blestemul suferinței, este redusă de Dumnezeu la condițiile stânjenitoare în care existăm și va sfârși cu toate geniile ei păgâne în focul de nestins al iadului. Singura scăpare din această împărăție a celui rău este credința în jertfa ispășitoare a lui Isus Christos și ieșirea prin ,,ușa“ reprezentată de El în realitatea binecuvântată a împărăției lui Dumnezeu. Aceasta este o performanță la îndemâna oricărui om, indiferent de coeficientul lui de inteligență:
,,Acolo se va croi o cale, un drum, care se va numi Calea cea sfântă: niciun om necurat nu va trece pe ea, ci va fi numai pentru cei sfinţi; cei ce vor merge pe ea, chiar şi cei fără minte nu vor putea să se rătăcească“ (Isaia 35:8).
Biblia spune:
,,Aşa vorbeşte Domnul: ‘Înţeleptul să nu se laude cu înţelepciunea lui, cel tare să nu se laude cu tăria lui, bogatul să nu se laude cu bogăţia lui. Ci cel ce se laudă să se laude că are pricepere şi că Mă cunoaşte, că ştie că Eu sunt Domnul, care fac milă, judecată şi dreptate pe pământ! Căci în acestea găsesc plăcere Eu, zice Domnul“ (Ieremia 9:23-24).
Din pacate am ajuns print-un amic sa citesc si eu acest articol. Imi provoaca o stare de mila pentru cel ce a reusit sa scrie asa ceva. Articolul de sus evoca un singur lucru si ala e judecata. Din ce stiu eu nici eu nici nimeni nu este in masura sa judece o alta persoana. Ajungem sa fim orbiti de fanatismul religios interior in loc sa deschidem ochii sa vedem meritele unei fiinte intelectual superioare noua si nu putem sa luptam decat in mocirla unor idei care nu pot fii dovedite in nici un fel. Ne ascundem in spatele lui Dumnezeu si nu suntem capabili sa recunoastem meritele unui om superior noua. Ajungem sa aruncam cu gunoi intr-un om si sa il judecam … normal dupa ce a murit pentru ca intr-o confruntare intelectuala ne surclasa masiv la orice capitol si singurul lucru care reiese din asta este limitarea noastra. Stau si citesc acest articol si incerc din rasputeri sa inteleg de unde vine aceasta ura. SH a fost ridicat in slavi pentru ca a facut ce tu domnule scriitor a acestui articol nu ai fost capabil sa faci si nici eu … a facut anumite descoperiri care au dus la o mai buna intelegere a universului. Il condamni pe acest om si cataloghezi moartea lui ca fiind o infruntare cu Dumnezeu in care el a pierdut … si cu mana pe inima iti spun ca este cam prima data cand aud o asemenea aberatie. Cum poti tu un om de rand sau oricine altcineva sa spuna ca a pierdut acea infruntare ? Poate dumnezeu la tinut aici asa ateu cum era el pana a descoperit ce era de descoperit si dupa l-a chema in imparatia lui. Sunt convins ca un asemenea scenariu in care un om nu se taraste in genunchi in fiecare zii cu fata catre dumnezeu nu ti l-ai imaginat si ca tie nu ti-a trecut prin minte ca Dumnezeu poate iubi pe cineva care este ateu si il poate sustine/inzestra cu o minte sclipitoare. Articolul de mai sus nu poate decat sa inspire mila fata de autor si nu poate decat sa demonstreze latura intunecata a omului de care sunt ferm convins ca Dumnezeu nu este mandru. Creatorul fiind atotputernic iar noi fiind inlesnirea lui eu cred ca atunci cand a decis sa il conceapa pe SH stia foarte clar ca acest individ nu il va recunoaste si numa el, dar fiecare are menirea lui cu sau fara omagierea lui Dumnezeu dar din pacate uitam asta si ajungem sa scriem un articol care nu poate dovedi decat o mediocritate acerba.
Reblogged this on Sergiu M. Brădean and commented:
O perspectivă corectă asupra unui om „sărac” dar care se credea bogat…
Mulțumim Daniel Branzai pentru „punctul pe i”!
Reblogged this on Dumnezeu e în control.
Reblogged this on Ciprian Barsan.
Dumnezeu sa va binecuvanteze! Incisiv mesaj