Descoperitori sau hoți de slavă?

E drept că m-am cam obosit cu gloria dată ,,descoperitorilor“.

Să zicem că cineva a ,,descoperit“ unde stau, a descoperit apoi unde țin cheia de la casă,  a descoperit toate lucrurile de valoare pe care le am în casă, a declarat sentențios și fals că eu nu exist, a luat totul pentru sine și apoi a fost proclamat ,,savant“ de renume mondial … Caraghios, nu?

Înainte de a se numi ,,tabelul lui Mendeleev“, cum s-a numit tabelul acela și cine a așezat elementele așa frumos și ordonat în căsuțele lui? Înainte de a fi ,,teoremele“ lui Pitagora, Tales, etc. ale cui au fost ele? Nu era mai corect ca Arhimede să exclame ,,Aleluia!“ decât ,,Evrica“?

Înainte de a se numi ,,legile lui Joule, Ohm, Newton, Faraday, etc.“ cum s-au numit aceste legi și cine le-a pus în mișcare? Cine le-a așezat în proprietățile materiei și în felul de funcționare al universului?

Și pentru că tot am vorbit de neputinciosul Stephen Hawkimg care a fost luat prima dată soț de o creștină miloasă, iar a doua oară s-a însurat cu îngrijitoarea medicală (le-a înșelat însă ,,neputincios“ pe amândouă cu alte femei!), el a afirmat că ,,particola lui Dumnezeu“ poate distruge Universul (Stephen Hawking Says ‘God Particle’ Could Wipe Out the Universe).  Interesant este că această particulă a lui Dumnezeu a fost rebotezată imediat ,,bosonul Higgs“. Higgs boson

Am ajuns să-i lăudăm pe ,,descoperitori“, mai ales pe cei care neagă existența Creatorului lucrurilor descoperite de ei … Și asta se numește ,,bun simț“ și ,,corectitudine“. Halal de așa gândire.  ,,Domnului, Dumnezeului tău să I te închini și numai Lui să-I slujești“.

Eu rămân alături de apostolului Pavel și împărtășesc părerea lui:

,, …  În adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui, se văd lămurit de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi, fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit, ci s-au dedat la gândiri deşarte şi inima lor fără pricepere s-a întunecat.  S-au fălit că sunt înţelepţi şi au înnebunit  şi au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o icoană care seamănă cu omul muritor, …  căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu şi au slujit şi s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci!  (Rom. 1:20

 Categories: Teologice

Tags:

2 replies

Trackbacks

  1. Incomplet, inutil, insolent – B a r z i l a i – e n – D a n

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: