Grijă, da; îngrijorare, nu!

,,Nuvăîngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri“ (Filipeni 4:6).

Biblia ne așează în universul unui Dumnezeu care ne poartă de grijă, care, ,face ca toate lucrurile să lucreze împreună spre binele celor chemați după planul Lui“, care ,,El însuși îngrijește de noi“. Asta pare, pentru unii, un pașaport pentru ,,dolce far niente“, pentru ,,trai neneacă“, pentru pasivitate, fatalism și apatie.

Pe de altă parte, Biblia ne spune că suntem chemați ,,să lucrăm împreună cu Dumnezeu“, că ne formăm aici pentru a ,,conduce“ într-o bună zi ,,toate lucrurile“, stând împreună cu Christos pe tronul universului.

Aceste două înștiințări biblice nu se bat cap în cap, ci sunt complementare, marcând diferența dintre îngrijorare și grijă. Prima ne este interzisă, pentru că este paralizantă, penalizându-ne lipsa de credință. Cea de a doua ne este recomandată, pentru că face parte din procesul nostru de inițiere divină, de formare pentru viitor, de progres spiritual și personal, marcând măsura implicării noatre în lucrarea lui Dumnezeu.

Poți  (și trebuie) să ai grijă de grădina vieții tale, fără să te chinuiască îngrijorarea. Fără gija permanentă, grădina s-ar umple repede de buruieni. Îngrijită, ea va arăta ca ,,un colț de rai!

Iată câteva versete biblice care vorbesc despre lucrul acesta:

,,Vai de cei ce trăiesc fără grijăînSion şi la adăpost, pe muntele Samariei, vai de mai-marii aceştia ai celui dintâi dintre neamuri, la care aleargă casa lui Israel!… (Amos 6:1).

,,Isus le dădea în grijă şi le zicea: „Luaţi seama, să vă păziţi bine de aluatul fariseilor şi de aluatul lui Irod!” (Marcu 8:15).

,,Dacă soseşte Timotei, aveţi grijă să fie fără frică la voi, căci el este prins ca şi mine la lucrul Domnului“ (1 Corinteni 16:10).

,,Aşa că, dacă v-am scris, nu v-am scris nici din pricina celui ce a făcut ocara, nici din pricina celui ce a suferit ocara, ci ca să se arate marea noastră purtare de grijă pentru voi înaintea lui Dumnezeu“ (2 Corinteni 7:12)

,,Dacă nu poartă cineva grijă de ai lui, şi mai ales de cei din casa lui, s-a lepădat de credinţă şi este mai rău decât un necredincios.“ (1 Timotei 5:8)

,,Şi, pe lângă lucrurile de afară, în fiecare zi măapasă grija pentru toate bisericile.“  (2 Corinteni 11:28).Categories: Studiu biblic

3 replies

  1. Superb! Multumesc Domnului pentru tine,frate Daniel si El sa te lumineze in continuare! Amin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: