Aceeași ascultare – rezultate diferite

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

Enoh a umblat cu Dumnezeu; și nu a mai fost, pentru că Dumnezeu l-a luat.

Geneza 5.24

O perioadă de trei sute de ani din viața acestui om credincios este rezumată prin cuvintele: „Enoh a umblat cu Dumnezeu”. Evrei 11.5 ne spune că el „a fost mutat, ca să nu vadă moartea; și nu a fost găsit, pentru că Dumnezeu îl mutase; pentru că, mai înainte de mutare, a primit mărturia că I-a plăcut lui Dumnezeu”. Ce mare onoare a primit Enoh, și ce răsplată! El nu a văzut moartea, fiindcă Dumnezeu l-a luat ca să fie cu Sine Însuși.

Enoh nu a fost singurul care a umblat cu Dumnezeu. Citim același lucru despre Noe: „Noe era un om drept, integru printre contemporanii lui: Noe umbla cu Dumnezeu” (Geneza 6.9). Nu trebuie să-i invidiem pe acești oameni, fiindcă și noi avem privilegiul de a umbla cu El. De fapt, El i-a spus lui Avraam: „Eu sunt Dumnezeul Atotputernic: umblă înaintea feței Mele și fii integru” (Geneza 17.1).

Rezultatul pentru fiecare dintre acești oameni a fost diferit. Lucrul pe care l-au avut în comun a fost că fiecare a umblat cu Dumnezeu. Însă niciunul nu a fost o copie a altuia. Câteodată, atunci când admirăm viața unui om, am dori să fim o copie a lui. Cu siguranță că este bine să învățăm lecții prețioase din viețile altora, în special din viețile acelora care Îl urmează pe Domnul, însă nu trebuie să dorim să fim o copie a lor. Fiecare dintre noi avem o mare valoare înaintea lui Dumnezeu. Chiar și perii capului nostru sunt numărați (Matei 10.30).

Enoh a umblat cu Dumnezeu și Dumnezeu l-a luat, astfel încât să nu vadă moartea. De cealaltă parte, Noe a umblat și el cu Dumnezeu, însă a văzut mai multă moarte în jurul său decât ne-am putea imagina; în plus, a murit el însuși. Noe a fost un mare predicator al dreptății și un om drept, însă Dumnezeu nu a făcut pentru el ceea ce a făcut pentru Enoh. Cum au stat lucrurile cu Avraam, prietenul lui Dumnezeu? El a trebuit să privească moartea în față atunci când l-a dus pe Isaac pe Muntele Moria, pentru a-l jertfi ca ardere-de-tot.

Să umblăm deci cu Dumnezeu și să-L lăsăm să fie Dumnezeu în toate împrejurările vieții noastre! „Dumnezeu: calea Lui este desăvârșită” (Psalmul 18.30).Categories: Studiu biblic

1 reply

Trackbacks

  1. Aceeași ascultare – rezultate diferite | 1novelty7

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: