PREȚUIEȘTE-ȚI PRIETENII!

coordonatori Bob & Debby Gass

„Este bine, fiica mea, să ieşi cu slujnicele lui, şi să nu te întâlnească cineva în alt ogor.” (Rut 2:22)

O autoare scria: „Dacă ai prietene evlavioase, apreciază și hrănește acele relații ca și cum viața ta ar depinde de ele – pentru că așa și este. Toate lucrurile sunt mai bune când ieși cu slujnicele Domnului. Viața este mai autentică, durează mai mult și este mai activă. Dumnezeu a creat femeile ca să se bazeze pe alte femei. Eu sunt binecuvântată să am prietene care mă ridică atunci când cad, care mă ajută să-mi revin când mă cred cineva, și care îmi arată chipul lui Dumnezeu în fiecare zi, prin compasiune, umor, putere și dragoste necondiționată. Fie ca și voi să cultivați același fel de relații și să vă bucurați de ele.”

Nu doar femeile au nevoie de prietene; și bărbații au nevoie de prieteni. Una din primele afirmații pe care le-a făcut Dumnezeu în Biblie, a fost „nu e bine ca omul să fie singur” (Geneza 2:18). Solomon scrie: „Prietenul adevărat iubeşte oricând, şi în nenorocire ajunge ca un frate.” (Proverbe 17:17) Poetul William Carlos Williams a scris: „Când vine încercarea credința s-o testeze, iubește prietenia – ea vrea să-ncurajeze!”

Este posibil ca prietenul tău să nu poată face nimic, dar faptul că este lângă tine este o mare încurajare. Sunt încercări prin care trebuie să treci singur și cărări pe care trebuie să pășești doar tu. Sunt vremuri când dragostea nu poate netezi cărarea și prietenii nu-ți pot ridica povara grea. Să știi că ai un prieten alături de tine până la capăt, că îi pasă până la sfârșit, că are mereu o îmbrățișare caldă pentru tine, asta te ajută să reziști, chiar dacă el nu poate face nimic. Și astfel inima ta speră ca Dumnezeu să binecuvânteze prietenul care este alături de tine.Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: